Rad od doma postao je svakodnevica. Nakon incijativa mnogih tvrtki koje su ga postepeno uvodile u radnu rutinu, sada je kliknut fast-forward i svjedočimo ultimativnom testu: možemo li doma biti jednako produktivni kao u uredu?

Za sada sva istraživanja pokazuju – apsolutno da! Do mjere da mnogi počinju koketirati i s idejom četverodnevnog radnog tjedna. Jer zamislite, odmoran i sretan radnike je produktivan i kreativan radnik! I ne samo to, nakon pandemijske godine, prisilnog rada od doma i naučenog remote workinga, počeo se događati novi, neslavni, “trend”, razvijenije države je zahvatio val otkaza te je čak ta era dobila simpatičan naziv great resignation. Još uvijek nije napravljeno istraživanje koji je točno razlog tome, no mnogi pretpostavljaju da se radi prije svega o činjenici da se mnogi zaposlenici nisu htjeli vratiti u urede, da su u vremenu kontemplacije zaključili da žele nešto bolje i više, a rad od doma im je to dopustio zbog više vremena u društvu partnera, djece i boljih šansi za organizaciju vremena. Kako god bilo, ima nas mnogo trenutačno koji radimo od doma, tako da donosimo nekoliko inspirativnih ideja za urediti svoj radni kutak kako bismo bili produktivniji a time i taj status i zadržali. 

 

Home Office_Uređenje_Inspiracija

No ono što su ipak svi morali napraviti jest pronaći svoj dijelić doma koji im služi kao radni prostor. A kako ga učiniti što svrsishodnijim, ovisi samo o vama i onome što vas čini produktivnijim. Zato donosimo neke fotografije home officea koje bi vam mogle poslužiti kao inspiracija, kako biste pronašli svoj mali komadić radnog raja

Home Office_Uređenje_Inspiracija

 

Home Office_Uređenje_Inspiracija

 

Home Office_Uređenje_Inspiracija

 

Home Office_Uređenje_Inspiracija

Fotografije: Guliver/Living4Media, Instagram