Odlučite li se za renoviranje ili potpuno opremanje prostora, prije nego što se odlučite za adekvatnog dizajnera interijera, potrebno je odabrati odgovarajući stil interijera.

Povijest umjetnosti uči nas o raznim stilovima u arhitekturi i interijeru, ali za današnji stil bolje je reći trend. Za trend je karakteristično da je kratkotrajan, no industrijski stil traje već gotovo dva desetljeća, a dizajneri diljem svijeta od njega ne odustaju i čini se da će tako biti još jako dugo.

Industrijski stil razvio se u New Yorku krajem prošlog stoljeća kada su se tvornice počele zatvarati, a ljudi masovno počeli koristiti industrijske hale u stambene svrhe. Ovaj stil opremanja prostora uključuje prirodne i konstruktivne elemente, drskost i profinjenost, energiju i suptilnost i mnoge druge suprotnosti koje stvaraju savršenu ravnotežu u interijeru.

U gornjim primjerima pogledajte naše koncepte uređenja interijera koje smo izradili za dva privatna stana. Primijetit ćete da su interijeri nesumnjivo rađeni u industrijskom stilu, ali ima i dosta elemenata iz nekih drugih stilova. Naime, u svijetu dizajna rijetko ćete naići na samo jedan smjer u interijeru, većina današnjih interijera smatra se eklektikom, odnosno spojem je više stilova koji su sklopljeni u jednu funkcionalnu i estetsku cjelinu.

Otvoreni prostori, visoke visine poda, vidljive cijevi, grede, cigle, cementni pod karakteristični su za prostore napravljene u industrijskom stilu… Odabir palete boja bitan je za svaki interijer, stoga je vrlo važno pažljivo odabrati namještaj, rasvjetu, detalje . Imajte na umu da će vaši stolci, stolovi, police vjerojatno biti od drveta, pa će smeđa i bež boja biti dovoljno zastupljene, što vam daje pregršt mogućnosti da naglasak prebacite na tepih, jastuke i druge ukrasne elemente.

Što se tiče sofa, one često imaju kožnu završnu obradu, ali stil vaše sofe može biti potpuno drugačiji. Rasvjeta u ovakvim interijerima često je u “Vintage” stilu, lusteri i podne lampe su metalni, nalik reflektorima, popularne su i “Edison” žarulje koje samo “vise” s golih kablova…