Tijekom proljeća mnogi se odlučuju na preuređenje interijera, a bilo da je riječ o renovaciji kuhinje ili kupaonice sada je pravi trenutak. Donosimo neke ideje za uređenje kupaonice

Kako biste bili sigurni da ste odoljeli prolaznim modnim trendovima te odabrali uređenje koje će biti vječno u modi, svakako obratite pažnju na bezvremenske palete crne, krem i bijele, nijanse koje nude eleganciju za sva vremena. Ali ako želite nešto kreativnije, poigrajte se suprostavljenim bojama pločica. Neka primjerice na podu budu plave boje, na zidovima bijele, ili na podu neki uzorak u kombinaciji s bijelim zidovima.

phil-hearing-kupaonica s crno bijelim pločicama

Kao i kod uređenja dnevnog boravka, vrijedi pravilo – neutralne boje na zidovima vizualno proširuju prostor! Ako imate malu kuponicu savjetujemo da je držite u jednoj boji, radije nego da stvarate sekcije zidova s raznim bojama. Međutim, ako imate veću i možete se poigrati bojama, Ikeina ideja, iako nešto zaigranija, nas se baš dojmila. A pronašli smo je u još jednoj verziji. Možete se ovdje poslužiti i samoljepljivim tapetama, samo pripazite da su kvalitetne zbog velike količine vlage. 

Ikea kupaonica s floralnim uzorkomKupaonica s floralnim uzorkom by grace kelly

Vječno elegantne su i siva i crna, a pločice u toj boji uvijek će dati posebnu chic atmosferu prostoru.

Kupaonica u sivim tonovima 

Kao i kod svakog prostora važna je količina svjetla. Ako ne možete stvoriti prirodno svjetlo, potrudite se dodati što više rasvjete iz svih kutova. U kupaonici će vam svakako ono dobro doći. 

Ikeka rasvjeta

Ako imate malu kupaonicu i kadu, moždo ukazujemo na očito, ali krajnje je vrijeme za jednu promjenu. Kupaonski namještaj za male kupaonice ima jedno pravilo – zamijenite kadu s walk in tuševima koji će prostoru dati ekskluzivan i moderan izgled. Također, držite se uskih ormarića za odlaganje, kao i ormarića, to jest polica, koji vise na zidu. 

walk in tuš

Kupaonski namještaj i mali detalji

I sada dolazimo do onog najvažnijeg, kupaonskih detalja. Od ogledala do držača za wc papir.

Ogledala

KARE, 1.149 kn
KARE, 1.149 kn

Kod kupovine ogledala dobro je razmisliti o malo neuobičajenijim oblicima, kako biste time riješili moderan i impozantan komad u kupaonici, nakon čega je dovoljno prostor urediti s još par manjih.

Slike

zac-gudakov-kupaonic sa slikom (Large)

Slike u kupaonici? Da! Ovi detalji će i toj prostorji u domu dati jedan kulerski touch i osjećaj da se i njoj dala posebna pozornost. I svakako će vam biti zabavniji provoditi wellness vrijeme!

Biljke

curology-biljke u tušu lisa-moyneur-biljke oko kade

Zelenilo, zelenilo, zelenilo! Razmišljajte o azijskim uređenjima punim zelenog bilja i stvorite si doma malu džunglu za svoju spa oazu. 

Slavine

shawnanggg-retro kupaonica

Iako je neko nepisano pravilo da uz retro kupaonski namještaj najbolje odgovara slavina s dva ventila a uz moderni kupaonski namještaj jednoručne zaobljenih linija te krom sjajem, nemojte se slijepo držati tih smjernica. Zašto ne biste slavinu i lavabo stavili u fokus odabirom nekog drugačijeg modela ili neobičnih kombinacija?

Besslinger umivaonik, 1.100 kn, Ikea
Besslinger umivaonik, 1.100 kn, Ikea
Ikea mješalica, 799 kn
Ikea mješalica, 799 kn

Kupaonski tepisi

siva-kupaonica-bijeli-namjestaj-feroterm
Fero-Term

Kako biste si dali oduška u razbijanju monotonije u kupaonskom prostoru, poigrajte se s kupaonskim tepisima. S njima je barem najlakše (čitajte: najjeftinije) pogriješiti. 

Kutije i posude za odlaganje

Jysk set za tuširanje, 18 kn
Jysk set za tuširanje, 18 kn
Jysk držač WC papira, 150 kn
Jysk držač WC papira, 150 kn
Jysk posuda, 55 kn
Jysk posuda za odlaganje, 55 kn

Još jedan način kako unijeti dinamiku u dom jest uz pomoć kutija i posudica za odlaganje. Primjerice, ako ste se odlučili na predloženi smjer uključivanja biljaka u kupaonski prostor, super će uz njih izgledati kutije s efektom pletenog drva.