Ako se slažete s našom naslovnom rečenicom, onda svakako čitajte dalje! U ovo jedinstveno doba izolacije vjerojatno mnogi od nas raspolažu s najviše vremena za hobije kao što su biljke. 

“Manje socijalnog kontakta, više botanike!”, poručio nam je kolektiv Biljkoborci putem svog Facebook profila nedavno, a mi smo se nekako uhvatili za ideju kako su baš u pravu. Pravo je vrijeme za sadnju, a možda možete i razmisliti što biste sve mogli uzgojiti kod kuće, naravno ako imate uvjete. Osmislite svoj mali kućni vrt ili pak samo proširite kolekciju kućnih biljaka, a što god odlučili biljke vam stižu na kućnu adresu. Pronašli smo nekoliko ‘zelenih’ adresa koje dostavljaju an kućnu adresu.

Biljkoborci

Ova je ekipa definitivno zaslužna za popularizaciju ‘vlastitih kućnih vrtova’. Njihov hit proizvod ‘Čašica zemlje’ u mnoge je domove već donio jestive biljke koje je vrlo lagano za uzgojiti i posaditi slijedite li njihove upute pametno upakirane s eko ambalažom. Iako su Biljkoborci prošle godine otvorili i fizičku trgovinu na adresi Nova Cesta 105, ona je sada, znamo zašto, zatvorena. No, putem webshopa možete naručiti njihove proizvode koje vam se nude u zanimljivim kombinacijama kao što su Cherry račica + bosiljak, zatim Jestivi mix ili pak začinsko bilje. Više o njihovoj ponudi pronađite ovdje.

Kutnakvadrat

Krešimir Tušak i Tonći Urošević osnovali su studio Kutnakvadrat kao cjeloviti mali kreativni kolektiv kada je u pitanju estetika bilja. Prvi snažan dojam su ostavile tegle za cvijeće i vaze izrađene od betona, nastavili su sa stolnim lampama, a kolekciju su nedavno proširili i s linijom dekorativnih tanjura. U sklopu svog webshopa također nude proizvod “Ready to Go” koji dolazi kao posađena ukrasna biljka u lončanici. Više o tome pronađite ovdje.

View this post on Instagram

Volimo monokromatiku, a vi? 🖤🌿 #circlea #antiqua ° ▫️4 basic boje + limitirane serije boja nijansiranih suhim pigmentom ▪️pluto na dnu kao zaštita od grebanja ▫️unutarnja i vanjska upotreba (do – 10°C) ▪️završni zaštitni premaz od ekolološki prihvatljivih komponenata Za sve dodatne informacije i narudžbe posjetite našu WEB stranicu 🌱🌴🌵 ° 📸 @karlojelicphotography ° ° ° #kutnakvadrat #studio #handmade #concreteobjects #newwavedesign #concretepots #scandinaviandesign #minimaldesign #ecofriendly #unique #anthurium #aloevera #spathiphyllum #style #productdesign #croatiandesign #kupujmohrvatsko #hrvatskidizajn #plantstyling #plants #plantbased #concretedesign #concrete #zagreb #interiordesign #homedecor #hrvatskiproizvod #planter

A post shared by (@kutnakvadrat) on

Dnevna doza biljaka

Osim što znaju pravu biljku staviti na pravo mjesto, Leon Božić i Tomislav Štrkalj osmislili su projekt Dnevna doza biljaka kao centralno mjesto za inspiraciju. Također, svoju su ponudu usluga nedavno proširili i proizvodima Kote Living koji se sastoje od ukrasa himmeli i zračne biljke Tillandsija, a taj duo dolazi u paketu kao jedinstven dekorativni detalj za interijere. O čemu se točno radi i kako ih naručiti saznajte ovdje.

Shamai Grin

Brend jednostavnih kućnih terarija pokrenule su Jelena Šangarelo i Dina Šavorić te u vrlo kratkom roku stekle svoju vjernu publiku. Njihovi samoodrživi terariji ne traže puno brige, a jako su lijepi ukras. Ponudu su proširile Aloe Verom u staklenoj kugli, a poželite li u svojem domu ovaj ‘živi buket’, kako zovu svoje terarije ispunjene biljakama, javite im se ovdje.

 

Foto: Unsplash