Kada su u prosincu prošle godine na Trešnjevci otvorili svoj shop, Biljkoborci su Zagrebu poklonili jedno divno zeleno mjesto s odličnim idejama.

Kreativna ekipa dućan je sama osmislila, projektirala te izvela u potpunosti od kartona. Prilikom useljenja iza sebe su već imali hit proizvod Čašica Zemlje koji je uvelike olakšao život svim kućnim vrtlarima-amaterima. Kasnije smo pratili i njihovu priču o lijepim kolorističnim shoppericama, a u međuvremenu i njihov je webshop zaživio sa svim proizvodima koje sada stižu i na kućnu adresu.

I još nismo gotovi s njihovim ideja, štoviše ovih su dana predstavili još jednu lijepu priču koja dolazi u obliku društvene igre pod imenom Bolja godina. Biljkoborci su nam upravo dali priliku da nekome učinimo godinu ljepšom, da zajednicu učinimo optimističnijom. Radi se o igri koja uključuje 52 ilustrirane “šalji-dalje” kartice s prijedlozima dobrih djela. Kartice je ilustrirala Hana Vrca, a one će vam dati ideju što biste lijepo mogli napraviti za svaki tjedan u godini pred nama.

Na njih 47 nalaze se prijedlozi dobrih djela, a 5 ih je ostalo prazno kako biste u njih mogli upisati djela kojima biste vi pokušali popraviti svijet. Kada učinite dobro djelo, karticu šaljete dalje kako bi se krug širio, a zajednica potencijalno postala optimističnija. Umjesto skupljanja bodova u zamišljenim svjetovima, u središtu ove igre nalaze se malene geste dobrote koje čine stvarnu promjenu u svijetu u kojem živimo. Uz to, uz svaku kupljenu igru odvaja se 10 kuna za udrugu Mali zmaj.

Više informacija potražite ovdje.

Foto: Biljkoborci