Kartaška igra koju svatko ima u ladici i za koju postoji barem 10 različitih pravila, sada je dobila težu i nepredvidljivu verziju

Opsesija obožavatelja prema UNO kartama ne jenjava već desetljećima, a sigurno joj pomaže i činjenica da funkcionira i s nekoliko “izmišljenih” pravila, a ako se jedna-dvije karte i izgube na plaži, sama igra neće izgubiti svoju draž.

Kartaška igra koja ispunjava ljetovanja, a često i zime, sada dobiva nešto kompliciraniju verziju. Tvrtka Mattel predstavila je UNO All Wild, koja nema podudaranja niti broja niti boja. Znate, onog na čemu se igra temeljila.

Ukinuli su uobičajene karte u boji i brojevima, a igračima se dijele opcije: preskakanje, dvostruko preskakanje, izvlačenje, obrnuti smjer, zamjena ruku… Ima toga još, no poanta je da bude ubrzanog tempa i zabavna.

S obzirom na to da je smisao UNO karata da se podudaraju s brojem ili bojom (osim ako vaša ekipa nije još nešto drugo smislila), a sada uopće ne morate brinuti o tim kategorijama – može postaviti pitanje hoće li postati jednako popularna.

Na tržištu se izbace stotine novih društvenih igara, no malo koja je tako jednostavna za objasniti i spustiti u torbu “da se nađe”. Nama se baš svidjela po predstavljanju pravila u videu niže i sigurno ćemo je isprobati – barem za obilježiti dobra, stara vremena.

Što mislite, koliko će dugo trebati ljudima da i za ovo smisle neka pravila?

 

Foto: Del/Unsplash