Knut Benedik Humlevik i Nikolaj Meier pokrenuli su brand New Works odajući počast prirodnim materijalima i skulpturalnim oblicima jer su se, kako ističu, htjeli odmaknuti od previše uglađenog i čistog skandinavskog dizajna

Od inicijalne ideje pa sve do danas razvijaju predmete koji su na ivici između rustikalnog i profinjenog. “Htjeli smo da New Works bude taktilniji”, istaknuo je Knut Benedik Humlevik. Osnovan 2015. godine sa sjedištem u Kopenhagenu, New Works stvara skulpturalnu rasvjetu i namještaj na raskrižju umjetnosti i dizajna koji se osim funkcionalnošću ističu i kvalitetom.

Kultna New Works stolna svjetiljka Kizu

Kizu Portable Table Lamp

Kultna stolna svjetiljka Kizu mramornog postolja svakom će prostoru dati smireni i uzemljeni ton, dok će svjetlucava površina Gris du Marais mramora dati kontrast. Igra oblika i materijala Kizu svjetiljku čini modernom skulpturom koja će osvjetljavati prostor izuzetno ugodnim i toplim svjetlom. Autor Kizu stolne svjetiljke je Lars Tornøe, dizajner s titulom “Norveškog dizajnera godine”. Stolna svjetiljka dolazi u dvije veličine, a krajem ožujka očekuje se i mini portable bežična verzija.

Tense viseća svjetiljka nagrađena Dezeen nagradom

Tense Pendant_NewWorks

Zbog dugačkog sjenila, Tense viseća svjetiljka djeluje poput oblaka koji je uplovio u prostor. Moderna konstrukcija napravljena je od 100 posto recikliranog laganog i izdržljivog Tyvek materijala, koji je u isto vrijeme podatan i mekan – nalik papiru. Kreator “oblak svjetiljke” je švicarski dizajnerski studio Panter&Tourron koji je svoj fokus usmjerio na istraživanje novih oblika forme i vizualnih doživljaja, kako bi došli do idealnog spoja tehnologije, dizajna i društvenog konteksta. Zahvaljujući primjeni inovativnih materijala i tehnologije, Panter&Tourron pomiče granice suvremenog dizajna i redefinira viziju luksuza. Inovativna kolekcija nagrađena je prestižnom nagradom Dezeen.

New Works Pleat Pitcher inox vrč i vaza s naborom

NewWorks_Selectedd_Lifestyle fototgrafija

Jedan u nizu originalnih predmeta iz New Works kolekcije je Pleat Pitcher inox vrč i vaza s naborom. Kombinacija inoxa i dizajna, koji spajaju ravnu površinu i naborane dijelove, omogućavaju vrču ili vazi da reflektiraju okruženje i sve što se u njemu zbiva: od svjetla, sjena, kretanja. Autorica je Omayra Maymó, španjolska arhitektica i dizajnerica koja svojim radom želi izazivati emocije. Njezin rad sastoji se od kombinacije naizgled različitih pristupa u kojima dopušta materijalima da definiraju strukturu.

New Works Aura zidno ogledalo

Aura zidno ogledalo

Aura zidno ogledalo čini kombinacija inoxa i dizajna koji spaja ravnu površinu i zaobljene dijelove koji reflektiraju svjetlo te stvaraju impresivne svjetlosne efekte u prostoru. Svako je ogledalo pažljivo izrađeno te je svaki primjerak jedinstven zbog karakterističnih različitosti u izvedbi. Autor zidnog ogledala je Bjørn Van Den Berg, norveški dizajner koji se vodi željom da njegovi radovi budu dojmljivi, upečatljivi te trajna uspomena.

Taktilni New Works možete pronaći u drugoj Selectedd trgovini u Ratkajevom prolazu 10 ili na Selectedd web shopu.