A na spomen zero waste pokreta kod nas, uvijek nam prvo na pamet pada Anamarija Prgomet, začetnica kolektiva Zero Waste Croatia i brojnih inicijativa povezanih sa smanjenjem plastike i općenito otpada u svakodnevnom životu.

Prije koju godinu Anamarija je zagrebačku adresu zamijenila istarskom te je preselila u Poreč otkuda je nastavila svoje djelovanje. Ovog je ljeta, na adresi Narodni trg 1, u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Poreč, otvorila Život caffe. Zamislila ga je i u djelo provela baš onako kako je željela, kroz zero waste priču, koju dosljedno i sama u potpunosti živi i promovira. Tako u Životu neće naći plastiku, sva pića dolaze u staklenim bocama s povratnom ambalažom, slamke su staklene ili metalne, a šećer se kupuje u rinfuzi i poslužuje u staklenoj posudi kao i čaj koji se služi u metalnom difuzoru.

Anamarija je i veganka tako da ovdje napitci dolaze s biljnim mlijekom, a cijela se ponuda bazira na organskim proizvodima i lokalnim i generalno hrvatskim proizvođačima. Recimo, ekološko pivo Kampanjola nastaje u Savičenti, zagrebačka Ekipa radi odličnu kombuchu o kojoj smo vam već pisali ovdje, a već ove nedjelje, 11.12., svi zainteresirani moći će kušati kavu specialty coffee pržionice Bora Nera iz Vodnjana. Osim što je Život jedno vrlo ugodno mjesto za kavu i predah, ovdje se organiziraju i zanimljiva druženja sa smislom, u edukativne svrhe i kako bi se zanimljivi ljudi povezali. Anamarija je. U tu svrhu najavila i poseban adventski kalendar u sklopu kojeg će svakodnevno otkrivati odnosno najaviti po jedno događanje u Životu.

Više informacija pratite na njihovoj Facebook stranici.

Foto: Facebook