Kiša i ponedjeljak. Dvije naizgled nepovezane riječi koje, kad se spoje, donose sasvim poseban mood. Ako vam za kraj prvog radnog dana u ovom tjednu treba ideja kako se opustiti i provesti ugodnu večer kod kuće, evo nekoliko prijedloga

Slušajte glazbu

Ima li bolje opcije za toliko potrebno opuštanje na kraju ponedjeljka? Koji god žanr odabrali, glazba može promijeniti ili produbiti određeno raspoloženje pa svakako birajte mudro. Mi vam predlažemo da već provjerene trake ovoga ponedjeljka zamijenite ovim novim, odličnim singlovima.

Čitajte

Uvijek dobar prijedlog kada želite pobjeći od svakodnevice i zaroniti u neki drugi svijet. Možda je pravo vrijeme da nastavite čitati onu knjigu koja vam već dugo stoji kraj kreveta ili započeti nešto sasvim novo. Naš prijedlog? Genijalna prijateljica ili jedna zanimljiva feel-good opcija.

Pogledajte seriju ili film

Možda najočitija opcija koja nekako baš uvijek pruža uzbudljivu razonodu ako gledamo nešto novo ili utjehu ako gledamo već nešto poznato. Niste stigli pogledati Love is Blind? Savjetujemo da to napravite što prije, baš kao i ove true-crime priče. Plus, stigli su i novi traileri za serije i filmove poput Elvisa, Bridgertona i Gospodara prstenova!

Kuhajte

Kuhanje neke ljude opušta. Ako se ubrajate u tu grupu, svakako isprobajte novi recept ili napravite svoj najdraži brzinski desert. Možda je došao čas da izradite prigodne, trenutno jako popularne i fine, meke krafne za koje vjerojatno sve sastojke već imate kod kuće. Ako ste ipak samo ljubitelji hrane, a ne i kuhanja, naručite pizzu s ovih omiljenih domaćih adresa.

Isprobajte kozmetički tretman

Vrijeme kod kuće možete iskoristiti i za ugađanje sebi. Isprobajte neke skincare proizvode ili tretmane koje već neko vrijeme odgađate. Sada je pravo vrijeme za jednu relaksirajuću spa večer kod kuće, kao i za pripremu tjelesnog detoksa ususret proljeću.

Učite o sebi i drugima

Samospoznaja je uvjet za kvalitetniji život. Zašto ne biste, osim na scrollanje bez kraja i konca, vrijeme na društvenim mrežama i platformama iskoristili za učenje o ljudskoj psihologiji? Provjerite naše najdraže self-care profile i podcaste i uživajte.

 

Foto: Unsplash/ Giphy