Toliko glazbe, toliko malo vremena. Glazbeni prostor stalno se obogaćuje za odlične numere, a evo koje nove singlove slušamo u posljednje vrijeme

Rebeka

Rebeka Ljiljak svojim prvim samostalnim singlom Ti ni ne znaš otvara treće izdanje projekta Femme Nouvelle. Svoj glazbeni zanat pekla je u Headoneastu, u kojem je stekla neprocijenjivo iskustvo, ali kao umjetnica zaželjela je i zasebnu platformu na kojoj će objavljivati autorske pjesme pod vlastitim imenom, zvukom i produkcijom.

Baby Babilon

Nova atrakcija na domaćoj glazbenoj sceni prošle jeseni prodobila je pažnju publike debitantskim singlom Pitanja, a svoju glazbenu priču nastavljaju intrigantnim Magla (Ulični vandal). Hip hop, balada, pop, trance i house je baš zanimljiv miks u ovoj plesnoj stvari.

Sia

Kasnih 80-ih i ranih 90-ih, Neneh Cherry bila je jedna od zanimljivijih glazbenica. Kći jazz legende Dona Cherryja sintetizirala je pop, rap, dance glazbu i college rock u besprijekornu cjelinu, no u svom je vrhuncu snimila samo nekoliko albuma. Na novom albumu pod nazivom The Versions, gomila drugih izvođača odat će počast Cherry, a jako nam se sviđa kako je to napravila Sia pjesmom Manchild.

Jonathan

Stiže novi album, kažu Jonathan, i to uz malu pomoć friškog singla Have It All. Nova pjesma je, uz već ranije objavljenu Falling, najava glazbenog razvoja ovog popularnog benda, koji je, sudeći po ovome što čujemo, zadržao svoj prepoznatljivi zvuk.

Sampa The Great

Reperica iz Botswane, rođena u Zambiji, Sampa The Great objavila je svoj novi spot i singl Lane s floridskim reperom i kolegom Denzelom Curryjem, koji zvuči vrlo atmosferično. Orgulje, zborske harmonije, veličanstvo, trap i bas… Sve ćete to pronaći ovdje. Obuzet će vas!

Nadir & Dijagnoza

Uronite u pravi proljetni vrtlog uz Nadira & Dijagnozu i Talase emocija, koji se opisuju kao dva glazbenika koji su kilometrima daleko. “Zaronite u očaravajući trans i osjetite emocije za koje niste ni znali da posjedujete”, kaže ovaj duo, i moramo priznati da nam nije trebalo dugo!

 

Foto: Rebeka: Ti ni ne znaš video spot; cover: PR