Prošlo je čak desetljeće otkad su se u Hollywoodu javile prve glasine o filmu koji će ispričati Elvisov život. Konačno je to učinio Buz Luhrmann, a noćas je objavljen i prvi trailer.

Ako je suditi po prvim vizualima sapletenim u dvije i nešto minute prvog trailera, „Elvis“ će biti jako uzbudljiv film, a u kina konačno stiže 24. lipnja 2022. Ulogu kralja rock’n’rolla dobio je mladi Austin Butler i u tome pobijedio neka jaka imena kao što su Ansel Elgort, Miles Teller i Harry Styles koji su također pohodili audicije za ulogu, no sličnost je očita tako da nema greške s tim izborom. Austina pamtimo iz Tarantinovog filma „Bilo jednom u Hollywoodu“ gdje je imao malu ulogu Texa Watsona iz obitelji Manson, a sada mu je Buz Luhrmann dao prostora da iskaže u potpunosti svoj potencijal. Ulogu Priscille preuzela je australska glumica Olivia DeJonge, favorit redatelja koji je također Australac. No, u ovoj će verziji Elvisove biografije naglasak biti na odnosu pjevača i njegovog menadžera Toma Parkera dok će pitanje braka i odnosa s Priscillom ostati po strani.

Portrait of American singer and actor Elvis Presley (1935 - 1977) holding a 1965 Gibson EBS-1250 Double Bass (a combined 6-string and bass guitar), circa 1966. Elvis is seen playing the guitar in his 1966 film, 'Spinout'. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

Tom Hanks dobio je ulogu Elvisovog menadžera koji je njegovu karijeru lansirao u nebesa sredinom 50-ih, pregovarao za unosne ugovore kao što je za kuću RCA, a na kraju je ostao s Elvisom i do njegove smrti 1977. Od objavljivanja Elvisovog prvog hit singla “Heartbreak Hotel”, nadalje, Parker je poput poroka držao glazbenika u svojim rukama i odlukama, uzimajući značajan dio njegovih tantijema i utječući na svaku njegovu profesionalnu odluku pa čak i na njegov brak. Radnja filma prati Elvisov život od djetinjstva u Tupelu u Mississippiju pa sve do smrti na njegovom imanju Graceland. Elvisova kuća i dalje ostaje jedna od najposjećenijih privatnih kuća u Americi, više od 50 godina nakon kraljeve smrti.

Elvis

No prema izvještaju sa snimanja originalno Elvisovo imanje nije bilo i dio filma. Naime, Luhrmann je u potpunosti rekreirao palaču Colonial Revival u studiju u Queenslandu, zajedno sa scenografijama za Elvisove nastupe u Las Vegasu kasnih 60-ih i ranih 70-ih. Nakon godina snimanja užasnih holivudskih filmova, „Kralj“ je slavno preokrenuo svoju karijeru u jednoj noći u hotelu International ,31. srpnja 1969., kada je izašao iza zlatne lamé zavjese kako bi nastupio pred publikom od 2000 ljudi, i velikim imenima tada kao što su Caryj Grant, Sammy Davis Jr. i Paul Anka. Sve ostalo je povijest.

 

Foto: screenshot, Getty Images