Lord of The Rings: Rings of Power trailer otkriva epsku sagu serije Amazon Primea o Međuzemlju

Ove godine možemo očekivati mnoštvo odličnih serija. Tako je i Prime Video predstavio prvi teaser trailer za svoju dugoočekivanu TV seriju Gospodar prstenova: Prstenovi moći. Iako kratka, dobili smo otprilike uvid u to u kojem će smjeru ići. Smještena tisućama godina prije nego što se Prstenova družina ikad spoji, pruža obožavateljima prvi nagovještaj onoga što mogu očekivati ​​- sa zadivljujućim pogledom na Novi Zeland predstavljaju nove i stare likove, ali i stil kojim su odlučili krenuti.

Pojedine reakcije trailer uspoređuju s nešto epohalnijom Narnijom, činjenica je da na prvu atmosfera malo podsjeća više na Igru prijestolja. Nije nužno loše, ali prepoznatljiv identitet LOTR-a prema mnogim obožavateljima nije trebalo mijenjati.

Pojedinci se žale i na druge stvari, poput korištenja CGI-ja, do toga da je serija previše “woke”, zamjerajući raznolikost glumačke ekipe. Svoje su kritike prenijeli i na društvene mreže, stavljajući poznatu izjavu JRR Tolkiena: “Zlo nije u stanju stvoriti ništa novo, ono može samo iskriviti i uništiti ono što su izmislile ili napravile sile dobra.”

No, sumnjamo da će to omesti daljnje planove najave navodno najskuplje serije svih vremena, koja će, prema Vanity Fairu, prijeći milijardu dolara troškova. Radnja Prstenova moći odvija se nakon poraza zlog boga Morgotha ​​i misterije oko mjesta boravka njegovog odanog generala i šegrta, Saurona, koji je nestao tijekom rata koji je gotovo sve uništio. Mlađa verzija Galadriel, koju glumi Morfydd Clark, preuzela je plašt zapovjednika sjevernih vojski i trenutno radi na lovu na sve Morgothove preostale saveznike koji bi još mogli vrebati u sjeni.

Serija će upoznati obožavatelje s mnogim ranim verzijama likova i mjesta koja su im dobro poznata iz filmskih trilogija Petera Jacksona — poput kraljevstva patuljaka poznatog kao Khazad-dûm, kao i mlađe inkarnacije ključnih likova poput Isildura (Maxim Baldry), koji kasnije postaje legenda u odsjecanju Jednog prstena sa Sauronova prsta tijekom žara bitke, i poluvilenjaka Elronda (Robert Aramayo).

Serija stiže u rujnu, a dotad, ne sumnjamo da će stići još pokoja najava.

 

Foto: PR