Pronašli smo pravu oazu mira gdje želimo pobjeći od ove užurbane svakodnevice. Koncept smješten nekoliko sati od Zagreba naša je preporuka za romantično vikend putovanje, ali neće razočarati ni društvo koje traži mjesto za intimno druženje i uživanciju

Jeste li primijetili da su ljudi često nadraženi i nervozni? Razlog tome zasigurno je način života koji je danas svakakav, samo ne miran. Stoga, treba ponekad dati petama vjetra i uputiti se na malo vikend putovanje koje će nam napuniti baterije, ali i opustiti nas, dati nam mira i malo uživancije. 

Mi smo u samo par klikova pronašli jedno mjesto koje odgovara svim našim željama. Naš odabir ovog puta je bračka adresa s kojom sigurno nećete pogriješiti. Riječ je o Nono Ban konceptu koji je smješten u samom srcu otoka Brača. Iako je udaljen od Zagreba šest sati vožnje, za ovakav mir i ljepotu se vrijedi uputiti na road trip. 

Nono Ban koncept je koji se sastoji od čak pet vila, a samim time imamo i mali problem jer ne znamo koju odabrati, jer nas je svaka ostavila bez daha. 

Vile Robinson I, Robinson II i Robinson III nalaze se u privatnoj uvali Konjska, koja se smatra najljepšom na južnoj strani otoka Brača. Vile se nalaze na osamljenom mjestu, pa su odličan odabir za sve parove koji žele provesti romantičan vikend daleko od civilizacije. No, ovo je super ponuda i za odmor s prijateljicama. S obzirom na to da je svaka vila apsolutni raj na zemlji, odabir će pasti na onu koja pruža najbolji kapacitet za vaše društvo. 

Vila Robinson I pruža smještaj za šest osoba, dok vile Robinson II i III pružaju smještaj za četiri osobe. Svaka od ovih vila ima prostranu terasu s pogledom na jadransku obalu koja kao da zove na ispijanje koktela s društvom. 

Vila ‘Sanja’ nalazi se u blizini restorana Nono Ban, a veličina vile je 180 četvornih metara. U prizemlju se nalazi kuhinja, dnevni boravak, blagovaona, spavaća soba s kupaonicom, a drvene stepenice vode na kat gdje se nalaze tri spavaće sobe s kupaonicama. 

Villa ‘Magdalena’ nalazi se u Gornjem Humcu, također u neposrednoj blizini restorana. Veličina vile je 150 četvornih metara. Raspored je vrlo sličan kao i u prethodnoj vili, u prizemlju se nalazi kuhinja, dnevni boravak, blagovaonica i drvene stepenice koje vode na kat gdje se nalaze tri spavaće sobe s kupaonicama. A osim u veličanstvenoj vili možete uživati i u okućnici koja sadrži bazen, roštilj, sjenicu i veliki vrt.  

Do sada je ovo mjesto skupilo samo pluseve kod nas, a obilazak mjesta još nije gotov. Ništa manje obećavajuć nije ni Nono Ban restoran & bar koji na Trip Advisoru ima odlične recenzije te čak četiri i pol zvjezdice. Restoran nudi veliki izbor jela iz vlastitog vrta i berbi, što je, po nama veliki plus, jer iznimno cijenimo domaće proizvode.

Osim toga, u jelovniku se nalazi pregršt jela za vegetarijance, vegane, ali i sve koji u prehrani ne konzumiraju gluten.

Lokacija za vjenčanja

Da se radi o pravom raju potvrđuje i činjenica da je ovo it mjesto za vjenčanja i ostale proslave. Odlična stvar je da se okolni vrtovi i terase mogu transformirati u prekrasne prostore za prijem ovisno o sezoni, a uz ovakvo elegantno okruženje i mir imat ćete savršeno intimno vjenčanje ili proslavu rođendana. 

 

Fotografije: Nono Ban Hotel & restaurant