Zamislite ovo: slikovita plaža na Tajlandu, šarmantan seoski bijeg u Italiju ili možda veličanstveni dvorac u Škotskoj. Privlačnost bajkovitog destinacijskog vjenčanja ne poznaje granice, ali što ako biste mogli ostvariti san bez prevelikog troška?

Stručnjaci za vjenčanja i putno osiguranje u Quotezoneu analizirali su podatke kako bi napravili Međunarodni indeks vjenčanja jer nedavno istraživanje otkriva da su parovi zabrinuti oko toga da će im troškovi i loše vrijeme pokvariti slavlje.

Budget-friendly destinacijska vjenčanja na toplim i sunčanim mjestima postat će još popularnija u sljedećih nekoliko godina s obzirom na više od 20 posto budućih mladenaca koji sada, prema istraživanju, razmišljaju o odlasku u inozemstvo kako bi se vjenčali.

Quotezone je analizirao najtraženije destinacije, rangirajući ih prema nizu faktora kao što su padaline, prosječne temperature, troškovi hotela i približni ukupni troškovi vjenčanja.

Najpovoljnije lokacije za destinacijsko vjenčanje
Meksiko

Meksiko zauzima vodeću poziciju kao nevjerojatna destinacija za planiranje i organizaciju vjenčanja – s blaženo toplim vremenom i relativno povoljnim troškovima. Jedno od najtraženijih mjesta za vjenčanja u Meksiku je Playa del Carmen, koja nudi širok spektar luksuznih i all-inclusive odmarališta. Prosječna cijena vjenčanja na ovom destinacijskom biseru varira, krećući se između 1.000 i 10.000 dolara. Vrijedi navesti i da većina odmarališta nudi sveobuhvatne vjenčane pakete koji vam pomažu uštedjeti novac.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Playa del Carmen, México (@playadelcarmen_)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Playa del Carmen, México (@playadelcarmen_)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Playa del Carmen, México (@playadelcarmen_)

Grčka

Grčka je druga najbolje rangirana zemlja za vjenčanje – zbog povoljnih hotelskih troškova (241,65 eura za tri noćenja) i malo padalina godišnje. Grčka je vrlo popularno mjesto za medeni mjesec pa je samim time jednako zapanjujuće mjesto i za samu ceremoniju. Kad pomislite na Grčku, zasigurno su vam prve asocijacije otoci poput Santorinija i Mikonosa. Iako se ne može poreći da su ovo prekrasne lokacije za vaš veliki dan, one nisu jedine mogućnosti. Dapače, Grčka je dom mnoštvu manjih otoka poput Krete, Krfa i Zakintosa koji pružaju jednako idilične poglede. Osim toga, planiranje vjenčanja u Grčkoj na manje turistički razvikanim mjestima zapravo može pomoći uštedjeti novac – potpuni dobitak u našim očima.

Portugal

Portugal, na trećemu mjestu, impresionira povoljnim troškovima hotela (274,60 eura za tri noćenja) i ugodnom klimom. Lisabon, sa svojim povijesnim šarmom, izvanrednom arhitekturom i mediteranskom atmosferom, pruža romantično okruženje za razmjenu bračnih zavjeta za parove koji preferiraju atmosferi prožetu tradicijom.

Lisabon se smatra pristupačnim zbog razumnih ukupnih troškova života, koji uključuju i troškove vjenčanja. Portugal, općenito, nudi dobru vrijednost za novac u usporedbi s drugim zapadnoeuropskim zemljama. Ova pristupačnost uključuje razumne cijene mjesta za vjenčanja, cateringa i mogućnosti smještaja. Osim toga, ugodno vrijeme tijekom cijele godine znači da se možete odlučiti za vjenčanje na otvorenom, često smanjujući potrebu za skupim aranžmanima u zatvorenom prostoru.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Quinta De Catralvos (@quintadecatralvos)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Penha Longa Catering (@penhalongacatering)

Španjolska

Španjolska zauzima četvrto mjesto, s minimalnim padalinama (samo 636 mm godišnje) i prosječnim hotelskim troškovima od oko 300 eura za tri noćenja. Kad je riječ o najboljim lokacijama za vjenčanja u Europi, Španjolska je dom nekih od najživljih. Španjolski gradovi poput Barcelone, Madrida i Seville prepuni su živopisne umjetnosti, raskošne arhitekture i vrhunskih gastronomskih iskustava. Parovi koji vole grad uživat će u užurbanim ulicama Madrida, dok će gurmani uživati počastiti svoje goste jedinstvenom gastronomskom kulturom Baskije. Oni koji traže vjenčanje na morskoj destinaciji u Španjolskoj mogli bi se zaljubiti u šarmantnu estetiku Costa Brave, ribarskog sela koje se može pohvaliti izuzetnim plavim morem.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli La Finka 4.1 (@lafinka4.1)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Luis Tenza (@luistenza)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli La Farinera Sant Lluís (@lafarinerasantlluis)

Maldivi

Maldivi su, uz Meksiko, najbolja destinacija izvan Europe za vjenčanja, zauzimajući peto mjesto. Vjenčanja na Maldivima, posebno na otoku Meeru Island, pružaju slikovite plaže i pristupačne cijene. Organizacija vjenčanja na Maldivima može biti znatno jeftinija nego što se možda očekuje, omogućavajući parovima da uštede značajnu količinu novca. Paketi vjenčanja na ovom rajskom otoku kreću se između 550 i 4000 dolara, a uz povoljne cijene letova, parovi mogu uživati ​​u nevjerojatnoj proslavi vjenčanja i medenog mjeseca za oko 3500 dolara. Najbolja stvar je što na istoj destinaciji možete imati i vjenčanje i medeni mjesec, a za to također možete dobiti odličan aranžman.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Anantara Dhigu Maldives (@anantaradhigu)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hideaway Beach Resort & Spa (@hideawaybeachmaldives)

Cijeli popis najpovoljnijih lokacija za destinacijsko vjenčanje dostupni su ovdje.