Britanski magazin The Times objavio je popis najboljih novih hotela na plaži. Nama je ovaj popis posebno drag, jer su se čak dva hotela jadranske obale našla na njemu! 

Svaki dan je sve toplije, temperature rastu, priroda se budi, a time se budi i naša želja za odlaskom na more. Do tog famoznog odmora dijeli nas još svega tri mjeseca, što znači da je vrijeme da krenemo razmišljati o tome gdje ćemo odsjesti. 

Prilikom odabira smještaja svatko ima neke svoje zahtjeve – bilo da se radi o željenoj veličini smještaja, blizini grada, veličini balkona, popratnim uslugama ili blizini plaža. Ako je i vama ovaj posljednji kriterij bitan, predlažemo da škicnete popis hotela koji je The Times složio.
 

Prvo mjesto tablice zauzeo je hotel u talijanskoj ljepotici Amalfiju ‘Borgo Santandrea’ koji nudi savršeni panoramski pogled na more. Osim vječnim romantičarima, ovaj resort svidjet će se i gurmanima, jer u sklopu hotelskog koncepta postoji tri restorana koje vodi prestižni kuhar Crescenzo Scott.

Raskošni vrtovi i prekrasne panoramske terase koje nude pogled na plavo Tirensko more povezuju sobe i usluge s privatnom plažom. Nadahnute talijanskom kulturom, svaka soba nudi elegantan ugođaj inspiriran šezdesetima. Da se radi o pravom mjestu za romantična putovanja potvrđuje i visoka ocjena na Bookingu, parovi su ovo mjesto ocijenili s visokih 9,9. 

Obožavatelji ljetovanja na našoj lijepoj obali, zasigurno će baciti oko na Maslina Resort na Hvaru ili možda Villu Nai 3.3. koja se nalazi na Dugom otoku. Maslina Resort nalazi se u Starom Gradu, a do plaže vas dijeli možda kilometar. Ljubitelji balkona oduševit će se ovim hotelom jer svaka soba ima upravo ovaj segment.

Najpopularniji sadržaji ovog resorta, prema Bookingu, su bazeni, spa centar, posluga u sobu i bar. Ono što je također jako bitno je da resort nudi i sadržaje za invalide tako da se nitko ne osjeća izostavljenim. A sigurno je da ovdje ni gurmani neće biti izostavljeni ili gladni, jer se u resortu svakodnevno poslužuje kontinentalni, à la carte ili američki doručak, a u restoranu se poslužuju jela mediteranske kuhinje. Naravno, nisu zaboravljeni ni vegetarijanci, pa je tako moguće pripremiti vegetarijanska jela bez glutena i mliječnih proizvoda. Što se tiče cijene smještaja, u svibnju one variraju između 400 i 600 eura za dvije osobe, dok u špici sezone iznose od 800 do 1200 eura, a u noćenje je uključen i doručak. Prema ocjenama posjetitelja, ovaj resort popularan je za odmor u dvoje, jer je u ovoj kategoriji ocijenjen visoko, s čak 9,1. 

Drugi hotel s naše obale koji se našao na ovom popisu je Villa Nai 3.3 koji se nalazi u Žmanu, a sami pogled na ovo mjesto ostavlja bez daha. Ovo mjesto moglo bi se svidjeti svima koji vole opušten odmor daleko od svega, jer je vanjski dio omeđen prekrasnim vrtom koji je kao stvoren za šetnje u zalasku sunca.

Osim toga, u sklopu resorta postoji wellness centar, unutarnji i vanjski bazen, fitness centar, sauna, a posjetitelji se mogu opustiti i u hidromasažnoj kadi. Što se tiče gastronomskog dijela, svakog jutra se poslužuje à la carte doručak, a dostupan je i restoran u kojem gosti mogu uživati u jelima mediteranske kuhinje, obrocima s plodovima mora i odrescima. Kao i u resortu Maslina, ovdje je također moguće pripremiti vegetarijanska i veganska jela te jela bez mliječnih proizvoda. Cijena noćenja za dvije osobe u svibnju i lipnju varira između 600 i 900 eura, dok ćete u srcu sezone za uživanje u ovoj oazi morati izdvojiti 700 i 1500 eura, a doručak je uključen u cijenu. Što se tiče dosadašnjih iskustava, prema komentarima posjetitelja ovo je odlično mjesto za ‘odmorit dušu’, a to potvrđuje i visoka ocjena od 9,9 na Bookingu. 

 

U nastavku vam donosimo cijeli popis najboljih novih hotela na plažama, pa pri sljedećem bukiranju odmora, svakako imajte na umu neke od navedenih. 

 1. Borgo Santandrea, Amalfi 
 2. Hotel Windsor, Laigueglia 
 3. El Vicenç de la Mar, Mallorca 
 4. OKU Ibiza 
 5. Hotel Riomar, Ibiza 
 6. Teranka, Formentera 
 7. Pez Espada, Costa del Sol 
 8. Castillo Santa Catalina, Malaga 
 9. Les Hautes Mers, Île d’Yeu 
 10. Tuba Club, Marseilles 
 11. The Rooster, Antiparos 
 12. Cosme, Paros, Cikladi 
 13. Kivotos, Santorini  
 14. Domes Aulus Elounda, Kreta 
 15. Once in Mykonos, Cikladi 
 16. Cali Mykonos, Cikladi 
 17. Maslina Resort, Hvar 
 18. Villa Nai 3.3, Dugi Otok 
 19. AlmaLusa, Comporta 
 20. Praia do Canal Nature Resort, Algarve 
 21. Cap St Georges, Agios Georgios 
 22. METT, Bodrum 
 23. Lanserhof Sylt, Sjeverna Frizija 
 24. The Falcon, Bornholm 
 25. Hages Badehotel, Lolland 

 

Fotografije: Booking.com