Tko kaže da moramo čekati ljeto da bismo se uputili na neko uzbudljivo putovanje? Trip advisor napravio je popis hotela i resorta koji se nalaze u planinama, i priznajemo, teško nam je odlučiti koji bismo prije posjetili 

Kada pričamo o putovanjima, svi spominju jedno te isto – red mora, red sladoleda, red plaže, pa još malo mora. No, što je s planinama? Zašto za promjenu ne bismo razmislili o romantičnom zimskom izletu koji će ispuniti naša očekivanja jednako kao i ljetna putovanja? 

Možda na ovakvim putovanjima nećemo uvijek uhvatiti ten života, no svjež zrak, poneki snijeg i zadivljujući pogledi uopće ne zvuče loše. Stoga smo škicnuli stranicu Trip Advisora koji je ponovno složio popis najboljih hotela i resorta u planinama prema ocjenama posjetitelja. 

Iako se radi o planinskim resortima, ovaj popis mogao bi oduševiti i ljubitelje tople klime. Prvo mjesto je, pomalo neočekivano zauzela jedna egzotična i topla destinacija. Resort Tulemar Bungalows & Villas iz Kostarike osvojio je najviše pozitivnih recenzija posjetitelja, a sami pogled na hotel, otkrit će vam zašto.

Ovaj prekrasni resort nalazi se na padini te ima savršen pogled na Pacifik. Kao što smo spomenuli, iako se radi o hotelu u planini, oni zimogrozni ne moraju se brinuti. S obzirom da Kostariku krasi tropska klima, kupaći kostimi i lagana odjeća uvijek je poželjna. Što se tiče ostalih gostiju, osim turista, resort često posjećuju i ljenjivci, majmuni, ali i ostalo egzotično društvo koje slobodno živi u neposrednoj blizini resorta. 

Drugo mjesto zauzela je, mnogima omiljena zimska destinacija – Švicarska i resort The Omnia. Na 1600 metara nadmorske visine, ovaj resort pruža pravi zimski ugođaj na koji smo navikli; snijeg, skijališta i osjećaj kao da smo sami na svijetu.

A koji su još tropsko egzotični, ali i snježni planinski resorti osvojili srca posjetitelja, pogledajte u nastavku. 

Najpopularniji planinski resorti i hoteli: 

 1. Tulemar Bungalows & Villas, Kostarika 
 2. The Omnia, Švicarska 
 3. Padma Resort Ubud, Indonezija 
 4. Rancho Pacifico, Kostarika 
 5. The Falls Montville, Australija 
 6. Cases Noves, Španjolska 
 7. Hotel Pellegrino, Italija 
 8. Quinta Jardins do Lago, Portugal 
 9. Saffire Freycinet, Australija 
 10. Biohotel Daberer, Austrija 
 11. Hotel Paganella, Italija 
 12. Viceroy Bali, Indonezija 
 13. Hotel Parnass, Švicarska 
 14. Papaevangelou hotel, Grčka 
 15. Hotel Gesser, Austrija 
 16. The St. James, Novi Zeland 
 17. Boutique – Hotel Schluessel, Švicarska 
 18. Hotel Sun Valley, Italija 
 19. Hotel Chalet Alpage, Francuska 
 20. Hotel A Piattatella, Francuska 
 21. Hotel Alpin Spa Tuxerhof 
 22. Ceylon Tea Trails – Relais & Chateaux, Šri Lanka 
 23. Loca Boutique Hotel, Turska 
 24. Niraamaya Retreats Cardamom Club, Indija 
 25. Hotel Vila Kebaya, Brazil 

 

Fotografije: OmniaTulemar Resort & Beach