Trip advisor objavio je popis najljepših plaža prema ocjenama turista, a neke se nalaze i u našoj blizini 

Početak ožujka naznačuje dolazak proljeća, a što je bliže proljeće, bliže je i toplo vrijeme, samim time i ljeto te prvi ovogodišnji odlazak na plažu. Bukiranja godišnjih odmora već su u punom jeku, svi već kuju velike planove gdje će i kako provesti ljeto. No, ima i nas koji smo još u nedoumici i ni sami ne znamo hoćemo li na more otići u sedmom, osmom ili devetom mjesecu, a kamoli koju destinaciju ćemo odabrati. 

 No, sigurno je da ćemo pri planiranju baciti pogled na popis najljepših plaža koji je objavio Trip advisor. Neke plaže nalaze se u blizini naše obale, stoga bi se vrlo lako moglo dogoditi da pobjegnemo malo preko granice na upijanje inozemnih zraka sunca. 

Baia do Sancho plaža

Na prvom mjestu nalazi se, rekli bismo i očekivano, Brazil i njegova plaža Baia do Sancho. Da se radi o pravom brazilskom dragulju potvrđuje i činjenica da je proglašena Morskim nacionalnim parkom te je čak uvrštena u UNESCO-vu prirodnu baštinu zbog svoje biološke raznolikosti. Već se na prvi pogled da naslutiti da se radi o pravom raju i savršenom mjestu za uživanje, stoga ne čudi da je već nekoliko puta proglašena najljepšom svjetskom plažom.  

No, nažalost, Brazil nam je dosta udaljen, pa ako smo ograničeni budžetom i slobodnim danima neće nam biti u dometu ove godine. Ali, zato bismo mogli posjetiti talijansku ljepoticu koja se smjestila na osmom mjestu popisa najljepših plaža.

Spiaggia dei Conigli

Radi se o Spiaggi dei Conigli koju možemo prevesti kao zečju plažu. Ova plaža nalazi se na Siciliji te se također nekoliko puta našla na ovoj listi. Spiaggia dei Conigli je prava oaza mira te oko nje nema puno ostalog sadržaja. Stoga u ruksake spremite nešto za prezalogajiti i popiti, zaštitni faktor i vaša talijanska romansa može početi. 

 

A koje su još svjetske i europske plaže osvojile posjetitelje, pročitajte u nastavku. 

 Najljepše svjetske plaže: 

 1. Baia do Sancho, Brazil 
 2. Eagle Beach, Aruba 
 3. Cable Beach, Australia 
 4. Reynisfjara Beach, Island 
 5. Grace Bay Beach, Turks & Caico 
 6. Praia da Falesia, Portugal 
 7. Radhanagar Beach, India 
 8. Spiaggia dei Conigli, Italija 
 9. Varadero Beach, Kuba 
 10. Ka’anapali Beach, Hawaii 
 11. Siesta Beach, Florida 
 12. Driftwood Beach, Georgia 
 13. Manly Beach, Australija 
 14. Seven Mile Beach, Kajmanski otoci 
 15. La Concha Beach, Španjolska 
 16. Kelingking Beach, Bali 
 17. Playa de Muro Beach, Španjolska 
 18. Playa Manuel Antonio, Kostarika 
 19. Ipanema, Brazil 
 20. Nungwi, Tanzanija 
 21. Falassarna Beach, Grčka 
 22. Nissi Beach, Cipar 
 23. Playa Norte, Meksiko 
 24. Magens Bay, Karibi 
 25. Balos Lagoon, Grčka 

 

Video i fotografije: Serena Zanna, Trip advisor