Idealan bijeg od ove kućne izolacije su botanički vrtovi diljem svijeta. Iako zvuči nerealno u ovom trenutku, zahvaljujući virtualnim šetnjama moguće je prošetati nekima od najljepših zelenih prizora. Kao jedan takav slovi tajni vrt slikara Claudea Moneta.

Već neko vrijeme dostupan je virtualni pogled koji posjetitelje vodi na romantično Monetovo imanje u francuskom selu Giverny. Slavni Claude Monet je na sjeveru Francuske proveo čak 43 godine slikajući te predano uređujući kuću i vrt. U skladu s njegovim stilom impresioniste imanje je doveo do razine da izgleda kao umjetničko djelo, a ne moramo vam niti reći da mu je upravo njegov vlastiti tajni botanički vrt bio najveća umjetnička inspiracija. Jednom prilikom Monet je izjavio “Moj vrt je moje najljepše umjetničko djelo.”

Kako biste odmakli od svakodnevice kliknite ovdje i istražite staze obrasle cvijećem i potocima ljiljana koje su inspirirale slavnog slikara 19. stoljeća, a kada “prošećete” vrtom, kliknite ovdje i zavirite iza zelenih vrata kuće gdje se krije njegov umjetnički dom i kolekcija od 200 japanskih printeva.

Foto: Veronica Reverse, Gautier Salles /Unsplash