Zračna luka Osijek nudi izravne letove iz čak šest gradova

Ako ste iz Zagreba, Splita, Rijeke, Dubrovnika ili Pule, vrijeme je za putovanje u Osijek! Jer adventsko vrijeme pravo je doba za obilazak kontinentalne Hrvatske. A Zračna luka Osijek omogućila je direktne letove u metropolu Istočne Hrvatske iz spomenutih hrvatskih gradova.  Posjetiti Osijek direktnim letom možete i iz bavarske prijestolnice Münchena. Osječki Advent prošle godine proglašen je najboljim u Hrvatskoj, a ove godine svijetli sjajem tisuća lampica. Prošetajte putem blagdanske čarolije od secesijske Europske avenije sve do bajkovite Tvrđe, gdje će te pronaći bogatstvo mirisa i okusa Božića.

Bogat kulturno-zabavni program čeka Vas u Tvrđi

 Ovogodišnji Advent prava je prilika za obiteljsko uživanje, jer svatko može pronaći nešto za sebe. Najmlađi će moći uživati u bajkovitim pričama u Velikoj zimskoj pričaonici, gledati crtane filmove u Božićnom kinu i napisati pismo Djedu Mrazu! Za velike su pripremljeni koncerti, predavanja i izložbe u Arheološkom muzeju, te gastro prijepodneva. Proslavljeni kuhar Rene Bakalović kreirat će pred posjetiteljima Novu slavonsku kuhinju, pripremajući najukusnija slavonska jela na moderan način.

Ledena bajka klizališta na Sokolu pruža nezaboravne trenutke malim i velikim zaljubljenicima u zimske radosti, a nakon što pokažete svoje pravo klizačko umijeće, imat ćete priliku ugrijati se uz kuhano vino ili zaplesati uz božićne hitove. A ako niste avanturističkog duha i više uživate u šetnjama gradom, istražite skrivene dijelove grada jer svaki kutak grada diše blagdansku čaroliju i božićni ugođaj.

Najljepši pogled s čak 35 metara

Neizostavni dio Adventa i ove godine je „panoramski kotač“ koji će vas povesti visoko iznad krovova grada. Najveći panoramski kotač u Hrvatskoj smjestio se u baroknu Tvrđu, odakle se pruža prekrasan pogled na grad. Dnevna vožnja pruža pogled na bajkovitu vizuru grada, a noćna vožnja na tisuće lampica u gradu. Program ovogodišnjeg Adventa odvija se od 02. do 30. prosinca, a ako odlučite provesti najluđu noć u godini na osječkim ulicama, na središnjem gradskom trgu u Novu godinu uvest će vas Crvena jabuka.

Posjetite i prekrasnu Baranju i Podunavlje

Uz obilazak osječkog Adventa, čeka Vas i posjet vukovarskom božićnom sajmu ili obilazak obnovljene palače obitelji Eltz. Nakon novogodišnjeg slavlja možete uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi Baranje. Uz obilazak vinskih podruma, okrijepite se uz tradicionalne baranjske delicije.  Slavonska metropola nikada nije bila bliže – posjetite Osijek i uvjerite se zašto je ponio titulu najuspješnije kontinentalne destinacije gradskog turizma! Više informacija na web stranicama Zračne luke Osijek.