Putovanja su često skupa, ali srećom postoje neki kul načini kako da prođete super povoljno, preciznije rečeno, totalno besplatno. 

Kaže se da su putovanja najbolji način za naučiti nešto novo, upoznati nove kulture i ljude. Upravo nas zbog toga veseli inicijativa ‘DiscoverEU’ programa Erasmus+ koji nudi osamnaestogodišnjacima da proputuju Europom, i to u potpunosti besplatno. Ako imate dijete, sestru ili prijateljicu koja je odnedavno punoljetna, ovo je sjajna prilika da doživi jednu, baš lijepu i nezaboravnu priču. 

DiscoverEU daje mladima priliku da upoznaju Europu kroz novo iskustvo učenja. Putujući vlakom, tinejdžeri imaju prilike upoznati razne krajolike Europe, naučiti o njihovoj kulturnoj baštini i povijesti, a ovo je jedinstvena prilika i da se povežu s ljudima iz drugih država. 

Ako ste pak, u strahu pustiti svoje dijete samo na ovo putovanje, imamo super vijest. Na putovanje mogu povesti i svoje prijatelje, samo je važno da i oni ispunjavaju sve uvijete koje Erasmus+ traži. 

Tko se može prijaviti? 

Prijaviti se mogu svi mladi, rođeni između 1. srpnja 2004. i 30. lipnja 2005. godine te je potrebno da su državljani jedne od država članica Europske unije ili jedne od trećih zemalja pridruženih Erasmus+ programu: Island, Lihtenštajn, Sjeverna Makedonija, Norveška, Srbija i Turska. 

Prijave za program traju do 29. ožujka, a odabrani sudionici dobit će DiscoverEU European Youth Card koja će im omogućiti popuste na kulturne posjete, obrazovne aktivnosti, sport, lokalni prijevoz, smještaj, hranu i slično. 

Prijaviti se možete preko službene stranice Erasmus+ programa na kojima su popisani svi detalji natječaja.