Turistički portal TripAdvisor objavio je listu najpopularnijih europskih turističkih destinacija za 2023. godinu, a posebno uzbudljiva činjenica je da je na popis uvršten i jedan hrvatski dragulj 

Da je Hrvatska turistima posebno draga, svima je dobro poznata činjenica, a to potvrđuje i velika brojka od 96 milijuna noćenja turista na našoj obali u prethodnoj godini. Nadamo se da će se ta brojka ove godine nadmašiti, a mogla bi, jer je prestižni TripAdvisor uvrstio Dubrovnik na listu najpopularnijih ovogodišnjih destinacija. A za ostale, bolje pripremiti novčanik za kakvu povratnu kartu. 

Prelijepi Dubrovnik nalazi se na 20. mjestu, a iza sebe je ostavio svjetske ljepotice poput francuske Corsice i Madeire. Tripadvisor hrvatski dragulj opisao je kao ‘miran grad, smješten između Jadrana i Dinarskih Alpi koji nudi pristupačan gradski odmor za sve turiste’. 

Prvo mjesto liste ‘najpopularnijih’ zauzela je engleska prijestolnica – London, a slijede ga Rim, neizostavni Pariz i Kreta. Na petom mjestu ljestvice nalazi se grad na dva kontinenta Istanbul koji je iza sebe ostavio španjolske miljenike Barcelonu i Madrid. U top deset nalaze se još i Lisabon i Edinburgh, a tko je zauzeo ostala mjesta pogledajte u nastavku. 

Najpopularnije europske turističke destinacije:

 1. London, Engleska 
 2. Rim, Italija 
 3. Pariz, Francuska 
 4. Kreta, Grčka 
 5. Istanbul, Turska 
 6. Barcelona, Španjolska 
 7. Madrid, Španjolska 
 8. Firenca, Italija 
 9. Lisabon, Portugal 
 10. Edinburg, Škotska 
 11. Amsterdam, Nizozemska 
 12. Rodos, Grčka 
 13. Tenerife, Španjolska 
 14. Goreme, Turska 
 15. Santorini, Grčka 
 16. Napulj, Italija 
 17. Prag, Češka 
 18. Porto, Portugal 
 19. Budimpešta, Mađarska 
 20. Dubrovnik, Hrvatska 
 21. Dublin, Irska 
 22. Corsica, Francuska 
 23. Madeira, Portugal 
 24. Malta, Malta 
 25. Rejkjavik, Island