Poznavatelji vibrantne londonske gastro scene dobro poznaju međunarodni kolektiv Big Mamma. Tim vještih ugostitelja i menagera je to koji vodi ukusan i vrlo poznat trio restorana u Londonu, a baš danas se otvara novi i vrlo uzbudljiv Jacuzzi pod njihovim vodstvom. Dobro će nam doći one Ryanair akcije o kojima smo vam pisali

Mario, Gloria i Circolo Popolare restorani su u vlasništvu grupacije Big Mamma, ali naći ćete ih raštrkane i diljem Europe – od Pariza do Lyona, od Madrida do Berlina. Danas će biti otvoreno četvrto mjesto iz ove gastro obitelji te ujedno prvi pothvat Big Mamme u zapadnom Londonu. Restoran Jacuzzi se nalazi u poznatoj četvrti Kensington, a prve fotografije interijera s njihove web stranice odaju vrlo eklektično, uzbudljivo i koloristično mjesto čiji se level hedonizma možda može mjeriti sa s prizorima iz popularne serije White Lotus. S obzirom na uspjeh koji Big Mamma priušti svakom svom restoranu, Jacuzzi bi mogao biti novi senzacionalni restoran u Londonu.

Jacuzzi će biti nebeski raj hrane na četiri kata i 4000 četvornih metara, a po svojoj definiciji jedna specijalna trattoria u talijanskom stilu, kako smo i navikli kod Big Mamme. Ovdje ćete pronaći sicilijanski polukat s pomičnim krovom koji se otvara prema užurbanoj ulici High Street Kensington dok vas u toaletu čekaju svjetlucave disko kugle. Čak 170 sjedećih mjesta raspoređeno je kroz prostorije prepune talijanskog blaga; od rimskih kipova do Murano stakla. Puno svjetla, kolorita, zelenila i dobrog kvalitetnog raskošnog ‘kiča’.

Glavni kuhar Manuel predstavlja najfinije sastojke svojih talijanskih dobavljača, pa očekujte Culatello di Zibello od vrhunskog proizvođača Onesta Ghiradija poslužen s frittima od njoka ili Burratu sa svježim sezonskim tartufima za početak, zatim rižoto od jastoga ai Fruitti di Mare te delikatno pohanu divovsku La Gran Cotoletta Alla Milanese, a iduća razina je i baskijski roštilj s najboljim odrescima.

Kad se smire dojmovi nakon današnjeg otvorenja, možda nekad u budućnosti i uspijemo „uloviti“ stol u ovoj ludoj tratoriji, kako joj tepaju vlasnici.

 

Foto: Big Mamma © Nacho Rivera/Jacuzzi press