Sjećate li se filma “Noć u muzeju”? Bio je to veliki kino hit srednjih dvijetisućitih s Benom Stillerom i Robinom Williamsom. 

“Noć u muzeju” u Natural History Museum u Londonu

Film je bio adaptacija istoimene dječje slikovnice našeg, hrvatskog ilustratora Milana Trenca! Protagonist, čiji lik tumači Ben Stiller, je novi čuvar u Američkom prirodoslovnom muzeju u New Yorku koji otkriva kako eksponati tijekom noći ožive. Film je imao prilično mlake kritike, ali je publika, pogotovo mlađa, njime bila oduševljena. Godine 2009. je snimljen nastavak pod naslovom “Night at the Museum: Battle of the Smithsonian”, a 2014. i “Night at the Museum: Secret of the Tomb” čime je zaokružena trilogija.

Sada, u Natural History Museum u Londonu, događa se nešto, u stvarnosti, najbliže filmu! Naime, u muzeju možete prespavati i to ispod kostura ispod mnogima omiljenog plavog kita, u dvorani Hintze. Osim “sleepovera” goste čeka i večera u tri slijeda kao i mnoštvo fantastičnih aktivnosti koje će goste zabavljati cijelu noć. Više informacija možete saznati na linku, kao i rezervirati ulaznicu. Požurite neki datumi su već ispunjeni rezervacijama, no ima još i slobodnih!

Fotografije: Natural History Museum