Ova se vijest čekala već neko vrijeme, a ako ste ljubitelj putovanja tada bi vas moglo zanimati kako možete iz Splita doći do Italije.

U stilu nekadašnjih putovanja kada je bilo uzbudljivo prenoćiti na brodu dok čekate da se probudite na novoj obali, zamišljamo i ovu relaciju koja od nedavno ponovno plovi. Naime, od ove godine Jadrolinija će osim dugogodišnje komercijalne međunarodne linije Splita s Anconom, povezati Split i s talijanskom lukom Bari. A to zove na dobar odmor od nekoliko dana Italije.

Kako izvještava Hrvatska turistička zajednica, linija Split-Bari održavat će se od 8. svibnja do 18. listopada, a red plovidbe mijenjat će se ovisno o razdobljima sezone te je za svaku liniju detaljno dostupan na stranicama Jadrolinije. Sve linije održavat će brod ‘Marko Polo‘ po objavljenom redu plovidbe. Kapacitet broda ‘Marko Polo‘ je 1100 putnika i 270 osobnih vozila., a noćna vožnja traje desetak sati. Brod ‘Dubrovnik‘, koji je dosad prometovao na ovoj liniji, prodan je putem javnog natječaja. Split je cijelu godinu povezan s Anconom brodovima Jadrolinije, a od 6. travnja do 4. listopada ova dva grada na obje jadranske obale povezuje i talijanski brodar SNAV.“ Stoga, čini se kako bi nam Italija mogla biti suđena ove ljetne sezone, kada je već tako blizu i dobro povezana.

Foto: Unsplash