Iako se na pogled čini nespojivo, kombinacijom potpuno različitih materijala možemo postići ugodan i skladan interijer koji itekako odražava našu osobnost

Najnoviji trend što se tiče samih kuhinja je kombiniranje različitih boja vratnica, od pastelnih pa sve do dominantnih nijansi zelenih i plavih, kao i radnih ploča terazzo uzorka koje nikako da prestanu biti dosadne i inspirativne. Kako možete i sami doma postići ovakav izgled popričali smo s Andreom Dujić, dio tandema JA arhitekt.

Na jednom zidu spavaće sobe ili hodnika možete postaviti šarene drvene vješalice. Osim što su korisne, možemo ih samostalno rasporediti i razigrati različitim veličinama i boja. Concave zidne vješalice, OUTOFBOX.

S obzirom na to da svi želimo provoditi što više vremena na otvorenom, ove vanjske sofe idealne su bilo da se radi o terasi ili vrtu. Njihove vesele teksture i oblik naslona oživit će svaki eksterijer u kojem se nađu. 43’ 16’ stolica – MOROSO, Lea Aviani.

Zamijenite neke vratnice u vlastitoj kuhinji i postignite ljetni makeover. Svi elementi su ionako tipskih dimenzija tako da ih možete sami kupiti ili ako imate volje napraviti ih po mjeri. Igrajte se svojim omiljenim bojama i uzorcima jer ovaj stil upravo to promiče. Reform, MATCH kitchen.

Zanimljiv model tepiha možete umjesto na podu ovjesiti kao sliku na zid iznad kauča u dnevnom boravku te u potpunosti osvježiti cijelu prostoriju. Halved tepih, IKEA.

Ako želite unijeti dinamiku i razigranost poda, možete se odlučiti za veći zahvat pa promijeniti pločice na terasi i tako razigrati svoj vanjski ambijent. Terazzo model pločica možete danas naći u bezbroj varijanti. Mi smo odabrale jedan umjereniji, a opet toliko razigran. Terazzo pločice Sant Agostino.

Rasvjeta je uvijek dobar izbor ako želite na brz način postići promjenu. Odabrali smo model koji osim visilica dolazi i u stolnoj varijanti. Lampe su jako razigrane i imaju taj retro moment, ali osim izgleda, daju spektar boja kad svijetle jer su izrađene od šarenog propusnog oboda. Dipping light, Marset.

Prislonite na podu u nekom kutku omiljene prostorije ogledalo koje se sastoji od različitih formata. Time ćete produbiti prostor, ali i postići ležernost i osjećaj nedovršenosti koji nas može poticati na konstantnu kreativnost u vlastitom prostoru. Mirage ogledala, Dizajnholik.