Stašu Randall i modni brend STASA već smo vam predstaviti ovdje, a o njezinom povratku u Pulu, nakon šest godina provedenih u Londonu, s njom smo popričali ovdje.

Mlada dizajnerica sada je otvorila showroom u rodnoj Puli gdje radi i stvara, a vi ju možete posjetiti uživo po dogovoru. A kako se osjeća nakon povratka i kako je prihvatila nove radne izazove, priča nam u nastavku:

staša showroom

U početku mi je sve bilo novo i trebalo mi je oko pola godine da se priviknem na ovaj mirniji način života. Čak sam neko vrijeme mislila da sam na godišnjem odmoru i da se uskoro vraćam u London. I onda, s vremenom sam se priviknula i uklopila u rutinu zvanu “pomalo”. Bio je tu naravno prisutan i strah koji se povremeno javljao – velika je to promjena, kako će sve na kraju ispasti, jesam li napravila dobar korak… Razna su se pitanja motala po mojoj glavi. Ispostavilo se da jednostavno treba vremena, a na kraju sam dobila i odgovore na sva ta pitanja. Korak je bio ispravan i jako sam sretna što smo se vratili i započeli nešto novo u gradu gdje sam odrasla.

staša showroom

staša showroom

U Stašinom nedavno otvorenom showroomu, u 50-ak kvadrata nalaze se i studio i radiona u kojoj se, kako kaže, radi puno parom. Minimalistički uređen prostor s džunglom od biljaka, njezin je korak za poslovno uzemljenje u Hrvatskoj, a nalazi se na desetak minuta pješke od samog centra Pule. Također, iza Staše jedna iznimno uspješna i lijepa suradnja s  Valamar Amicor Green resortom na Hvaru.

staša showroom

Nakon pola godine od povratka u Hrvatsku, dobila sam natječaj za jedan predivan projekt na kojem sam zaista uživala raditi i stekla iskustvo u dizajniranju radne odjeće. Projekt se odnosio na izradu idejnog dizajnerskog rješenja za radnu odjeću Valamar Amicor Green Resorta 4* na Hvaru. Radna odjeća se izrađivala u riječkoj proizvodnji Trgo-leptir d.o.o. koju sam i osobno posjetila te sudjelovala u cijelom procesu proizvodnje gdje su sve moje ideje realizirane. Valamar Amicor Green Resort 4* je prvi obiteljski resort u Hrvatskoj razvijen u skladu s načelima održivog razvoja. Korištena je zelena energija iz obnovljivih izvora, pri uređenju su korišteni prirodni i reciklirani materijali, maksimalno je reducirana upotreba jednokratne plastike i papira, a posebna briga vodi se o autohtonoj hortikulturi i okolišu. Tako su dosta pažnje posvetili i dizajnu radne odjeće. Fokus je bio na prirodnim materijalima s Oeko-tex certifikatima kako bi radna odjeća bila što ugodnija za nošenje. Boje i dizajn su prilagođeni cijelom konceptu resorta te su usklađeni s identitetom svakog pojedinog odjela. Prevladava opušten dizajn s malim odmakom u detaljima kod određenih odjevnih predmeta. Bilo mi je zaista lijepo raditi na tom projektu budući da se cijeli moj brend osniva na održivosti i komociji, pa sam imala priliku to prenijeti i kroz ovaj projekt.

staša showroom

staša showroom

staša showroom

Staša trenutno radi na nadopuni prijašnje zimske kolekcije s kojom je prošle godien malo kasnila radi preseljenja. Ove godine će je upotpuniti s par novih modela i boja prijašnjih modela. Kolekcije su dostupne na webu, zatim porečkom Sole Luna Concept Store i riječkom Croatia in the Box.

staša showroom

Svakako želim krenut i s izradom kolekcije za proljeće/ljeto i ona će biti malo bogatija i veća nego prethodna. Voljela bih ubaciti i neke novitete kao modne dodatke, ali o tome možemo kad kolekcija bude gotova“ govori nam Staša za kraj.

staša showroom

Foto STASA press