Nova STAŠA kolekcija za jesen/zimu predstavlja spoj tradicionalnog s modernim. Dizajnerica je s tom kombinacijom stvorila kolekciju koja sama za sebe priča priču, slavi različite kulture, spaja generacije i privlači upravo one pojedince koji istovremeno cijene kulturno nasljeđe, ali i inovacije u modi.

„Prepustila sam se njihati na valovima prošlosti i nostalgije, okupana zrakama modernog minimalizma. Tako sam, na primjer, u ovu kolekciju dodala jedan vrlo zanimljiv, tradicionalni modni element narodne nošnje – maramu koju su naše bake i prabake nosile u poljima kako bi se zaštitile od vremenskih uvjeta tijekom napornih radnih dana, i integrirala ga u modernu modnu priču. Zadatak mi je upravo bio pronaći ravnotežu u toj izazovnoj kombinaciji koja će rezultirati skladnom te estetski ugodnom zbirkom za STAŠA publiku“, podijelila je dizajnerica s nama o novoj kolekciji.

Brend STAŠA, iza kojeg stoji talentirana Staša Randall, pažljivo i smisleno gradi svoju priču. Svaku novu kolekciju stvara razradom krojeva i uzoraka iz prethodnih kolekcija koje kombinira u nove. Iako već ima vlastiti koncept koji je prepoznatljiv po minimalističkom stilu, osjeća zadatak da s puno pažnje i ljubavi stvori bezvremenske odjevne predmete. Žena STAŠA je ona koja sama odlučuje na koji će način nositi određeni odjevni predmet i u njemu se uvijek dobro osjećati.

Materijali korišteni u novoj kolekciji su, kao i uvijek, vrhunske kvalitete. Većina njih dolazi iz tekstilne tvornice u Nizozemskoj s kojima Staša radi već godinama, i to iz jednog razloga – njihovi materijali dolaze s Oeko-tex certifikatima i kontinuirano rade na inovativnim materijalima. „Tako sam u ovoj kolekciji po prvi puta isprobala ECOVERO viskozu koja imitira svilu. ECOVERO je vrsta održivog i ekološki prihvatljivog viskoznog vlakna. Dobiva se iz obnovljivih izvora drva, prvenstveno bukovine, a proizvodi se korištenjem ekološki prihvatljivog proizvodnog procesa zatvorenog kruga. Ovaj proces zatvorene petlje reciklira i ponovno koristi vodu i kemikalije, smanjujući utjecaj na okoliš i otpad. Koristila sam ECOVERO viskozu za košulju i haljinu, te dobila prekrasan odjevni predmet koji divno pada i daje poseban osjećaj na koži – mekan i svilenkast. U kolekciji jesen/zima koristim vunu za kapute i prsluke. Haljine su izrađene od pamuka, viskoze i miksa poliestera. Nova odijela koja se mogu nositi na više načina izrađena su od pamuka s elastanom i imaju lagani sjaj. Jakna i baloner ravnog kroja, s detaljima na leđima, izrađeni su od tvrđeg kepera.“

Kolekcija STAŠA nosi pravu zimsku paletu boja. Od crne koja prevladava, pa sve do zemljanih tonova bež, zlatne i maslinasto-zelene, s dodatkom bordo boje koja lijepo podiže ovu tamnu zimsku paletu.

Snimanje kampanje se odvijalo u Puli na lokaciji Svjetionik Verudela. Kroz fotografije, Senja Vild je fantastično prikazala jesensko-zimsku atmosferu. More je bilo nemirno, a lagane zrake sunca su svako toliko izvirile iza sivih oblaka. Senja je ovog puta bila iza kamera i uhvatila je svaki trenutak koji savršeno opisuje STAŠA ženu – snažnu i elegantnu u istom trenutku. „Osim što sa Senjom uspješno radim već nekoliko godina, ona vrlo dobro poznaje i moj brend, te ga sama i nosi što daje jednu veliku prednost kod zajedničkog rada jer točno zna što želimo dobiti iz fotografija.“

Lokacija: Svjetionik Verudela, Pula.
Vizualne fotografije: Senja Vild
Model: Klara Blazevic – IM Studio Model Agency, Rijeka.
Šminka i frizura: Andrea Prodan