Da u svojoj novoj kolekciji donosi neočekivane novosti, pulska dizajnerica Staša Randall već nam je najavila na dvojim društvenim mrežama. Ova žuta haljina tada nam je posebno zapela za oko.

„Nova kolekcija je bila mali eksperiment s bojama; prvi put sam se usudila dodati neke jače kolorite u svoju kolekciju. Bilo je vrlo izazovno za nekoga tko se uvijek drži svojih neutralnih tonova, ali nekada osvježenje dobrodošlo“ rekla je Staša koja nas je novim fotografijama s potpisom fotografa Tedora Korodija uvela u svoju viziju tople sezone. Paleta boja koja se koristila u ovoj kolekciji su modro plava i ona je ta koja prevladava, maslinasto zelena, crna, boja pijeska, bijela i onda nam se pridružuju žuto zelena te koraljno roza za pravo ljetno osvježenje. Dizajnerica je u novoj kolekciji veliku pažnju posvetila i materijalima. Od noviteta tu su reciklirani poliester REPREVE koji je transformirao milijarde recikliranih plastičnih boca u održivi poliester. Koristeći najsuvremeniju tekstilnu tehnologiju, REPREVE®️ pruža veću udobnost, izdržljivost i funkcionalnost. Korištenje recikliranog umjesto čistog poliestera proizvodi manje emisije ugljika.

„Ostatak materijala dolazi s OEKO-TEX certifikatom što je meni vrlo bitno. OEKO-TEX je neovisni sustav certificiranja za tekstil koji je uspostavljen 1992. godine s ciljem da tekstil i tekstilni proizvodi ne sadrže štetne tvari koje bi mogle biti štetne za ljudsko zdravlje ili okoliš. Materijali korišteni u kolekciji su lan, vratio se i bambus, viskoza, tencel, pamuk, reciklirani poliester REPREVE i poliester mix s viskozom“ rekla je Staša više o materijalima korištenim u novoj kolekciji te nastavila „kolekcija se sastoji od 26 odjevnih predmeta, neki su već moji bazni modeli samo je boja ili materijal promijenjen, a ubacila sam i neke nove modele. Modeli su vrlo čistih linija i minimalni, s nekim detaljima kao što su plise, mašne, nabori…

Brend STAŠA već ima svoj prepoznatljiv minimalistički stil, a nosiv je za svaki dan. Niti u novoj kolekciji, pulska dizajnerica nije razočarala.

Foto: Teodor Korodi
Šminka i frizura Andrea Prodan
Model Katja Kliman – Model agencija Tijara, Pula