Stašu Randall već smo vam predstavili kroz njezinu održivu priču na temelju koje uspješno gradi svoji modni brend STAŠA DESIGN u Londonu. Nedavno nas je oduševio i njezin klasični model balonera, a sada smo dobili uvid u cijelu novu kolekciju.

Osnovni motiv nove kolekcije ove talentirane Puljanke jest povratak prirodi, u svakom smislu. “Kao djevojčica dane sam provodila duboko uronjena u prirodu. Životni stil tada je bio drugačiji, puno sporiji nego danas. Nedavno sam zakoračila u svoje 30-e i od tada primjećujem koliko vremena mlađe generacije provode ispred svojih ekrana. Zabrinjava me budućnost za sve te mlade ljude koji su se skroz okrenuli tehnologiji i nečemu što nije stvarno. Želim iskoristiti svoj koncept kolekcije za ponovno povezivanje s prirodom, sa svijetom na najljepši mogući način. Moramo se podsjetiti da je stvaranje vremena za boravak samo na otvorenom, bilo to šetnja, trčanje ili samo sjedenje, bitno.”

Stvaranje jake veze s prirodom primarni je koncept brenda STAŠA DESIGN. Ova kolekcija izrađena je od potpuno prirodnih vlakana. Dizajnerica je koristila pamuk, lan i recikliranu viskozu. Materijali su proizvedeni u Turskoj i Italiji međutim sjedište je u Nizozemskoj, pri čemu svi dolaze s certifikatima OEKO-TEX. Boje u kolekciji se protežu od crne, koja je osnova svake Stašine kolekcije, a uvela je i terracottu, sivo plavu, krem i bijelu.

“Crna boja je temelj svake moje kolekcije i povezujem je s noći, terracotta je proizašla iz crvene zemlje u Istri koja me podsjeća na dom, sivo-plava me podsjeća na rano jutro i tiho more, krem boja dolazi iz suhog cvijeća koje se inače nalazi na istarskim plažama, to su trstika, pampas i suha trava, i još zadnja boja koju sam koristila je bijela koja me podsjeća na divne male oblačiće na plavom nebu za vrijeme toplih dana. Kolekcija se sastoji od laganih i vrlo ugodnih haljina, hlača, suknji, košulja, jakni i balonera te sve skupa čini 24 stylinga, koje upotpunjuju cipele Z_code_Z.

O ekipi koja potpisuje kampanju, Staša je rekla: “Muza moje kolekciji je divna i sad već meni jako draga prijateljica Anita Dujić. Iza objektiva nalazi se mladi talentirani pulski fotograf Teodor Korodi, za šminku i frizuru bila je zadužena odlična makeup artistica Andrea Prodan. Za predivne aranžmane koji krase ovaj lookbook zadužen je cvjetni studio Struchak iz Pule.