Suprotno prevladavajućem mišljenju, ima mnogo zanimljivih događanja po gradu! Zato smo vam pripremili mali popis onih koje možete posjetiti radnim danima, ali i vikendom.  

Radionice, koncerti i izložbe samo su dio onoga što nam gradovi nude. Uvijek možete za vikend izlet odabrati kakvu gastro destinaciju poput one u Čakovcu, s ekipom na kviz, otići na izlet u Međimurje i vidjeti nagrađivani vidikovac, ili stati u Karlovcu na cjelodnevni izlet. No ako ste više za neka gradska događanja, ona vas čekaju u nastavku, a prije ili nakon njih, posjetite neka od novih mjesta, super mjesta za afterwork druženja, otiđite na dobar brunch ili wine bar!

PETAK

Izložbe, filmske projekcije, radionice

Dosje Labudović: CINÉ-GUERRILLAS uz otvorenje izložbe “Arhivski život nesvrstanih”

Kao uvod u premijerne projekcije diptiha ‘Dosje Labudović’ redateljice Mile Turajlić, u srijedu, 20. rujna u KIC-ovoj Galeriji na katu (Preradovićeva 5) u 19 sati otvorit će se izložba pod nazivom ‘Arhivski život nesvrstanih’, a istoga dana s početkom u 20 sati u Dokukinu KIC uz gostovanje redateljice Mile Turajlić održat će se kinopremijera filma ‘Dosje Labudović: Ciné-Guerrillas’.

Izložba ‘Arhivski život nesvrstanih’ uključuje fotografije i dnevničke zapise iz privatnog arhiva obitelji Labudović te video-radove bazirane na jugoslavenskim informativnim filmovima i žurnalima Filmske novosti. Izložba objedinjuje materijale proizašle iz dugogodišnjeg umjetničkog istraživanja ‘Non-Aligned Newsreels’ koje je Mila Turajlić pokrenula 2015. godine.

Kad? Petak, 22. rujan u 21h

Gdje? Dokukino Kic

 

  1. Rendez-vous au cinéma

Ovogodišnji filmski rendez-vous održat će se od 15. rujna do 15. listopada u 30 nezavisnih kina diljem Hrvatske. Program je nastao u partnerstvu Francuskog instituta u Hrvatskoj, Kino mreže i Hrvatskog audiovizualnog centra, a uključuje pet filmova: nezaboravni francuski klasik te četiri žanrovski raznovrsna recentna naslova.

Kad? Petak, 22. rujan u 19h

Gdje? Zagreb

 

Pineli & Vino Zagreb : Slikarska zabava u rujnu 

Pineli & Vino je slikarska zabava koja ne zahtijeva prethodno iskustvo u slikanju. U cijenu ulaznice uključena je sva oprema i materijali, vodstvo naših instruktora te vino u neograničenoj količini.

Kad? Petak, 22. rujan u 19h

Gdje? Art Bottega

Radionica fuzije stakla 

Kroz 2 sata radionice fuzije stakla naučit ćete osnove tehnike i kreirati svoj prvi stakleni predmet. Ja ću vam pripremiti podlogu za kreiranje ovisno odlučite li se raditi sliku dimenzija 25×20 cm ili tanjur promjera 23 cm (poput platna za slikanje). Dalje je sve na vama i vašoj mašti. Kod kreiranja ćete moći koristiti već gotove predloške s temom cvijeća, lišća, apstraktnih motiva i pokoje životinje ali ukoliko želite moći ćete kreirati i svoj predložak. 

Kad? Petak, 22. rujan u 19h

Gdje? Udruga Vestigium

 

Zabava

Friday Fever – petak u Rougemarin Parku 

Svakog petka na već dobro poznatom mjesto kreće prava funky disco groznica.

Kad? Petak, 22. rujan u 17h

Gdje? Rougemarin Park

Fresh from the 90’s 

U subotu 23. rujna Vintage Industrial vas vodi u period 90-ih , kroz glazbu koja je vrištala sa raznih top ljestvica dok ste listali svoj Bravo magazin i održavali na životu Tamagotchija. Puštat će se Spice Girls, Britney Spears, E.T., Dino Dvornik, Madonna, Tajči, Nirvana, Guns’n’Roses, Snap, Cher, I Bee, Kasandra, Minea, Backstreet Boys, Blink-182, RHCP, Smash Mouth, MC Hammer…

Kad? Petak, 22. rujan u 20:30h

Gdje? Vintage Industrial Bar

 

hrwo E u Funku 

hrwo E danas uvodi goste Funka u vikend.

Kad? Petak, 22. rujan u 22h

Gdje? Funk

Stuck in the 80’s! | Vintage Industrial Bar

Blondie, Cyndi Lauper, Eurytmics, Queen, Prince, David Bowie, Duran Duran, The Police, Phil Collins, Depeche Mode, Tears For Fears, Talking Heads, Bruce Springsteen, INXS, Simple Minds, Stevie Wonder, Fleetwood Mac, Toto, New Order, Pretenders, The B-52’s samo je dio ultimativnih hitova koji će se večeras puštati.

Kad? Petak, 22. rujan u 20:30h

Gdje? Vintage Industrial Bar

 

Smells Like 90s 

Ovog petka u The Beertiji se priprema party širokih razmjera, pušta se sve – od Nirvane, RHCP do Incubusa pa i šire. 

Kad? Petak, 22. rujan u 19h

Gdje? The Beertija

 

NU-METAL NIGHT by DJ WAS 

Nu metal (new urban metal, još poznat i kao new metal, aggro metal ili nü metal) je glazbeni pravac koji spaja elemente metala, punka, hip hop-a i crossovera a nastao je sredinom devedesetih u SAD-u. Slušaju se bednovi poput: Linkin Park, Korn, Slipknot, Blind Channel, Deftones, Guano Apes, Incubus, Limp Bizkit, P.O.D., System Of A Down, itd.

Kad? Petak, 22. rujan u 19h

Gdje? Glazbena Kuća Bar

 

SUBOTA

Radionice

Svjetski dan zdravlja pluća 

Pridružite se Udruzi Jedra na događaju Užitak disanja koji će se povodom Svjetskog dana zdravlja pluća i Mjeseca posvećenog plućnoj fibrozi održati u subotu, 23. rujna 2023. godine, od 11 do 14 sati, na Cvjetnom trgu u Zagrebu. U sklopu kampanje Užitak disanja na Cvjetnom trgu stručnjaci će govoriti o zdravlju pluća, zdravim navikama, rizičnim ponašanjima za plućne bolesti, važnosti odaziva na preventivne programe i pravovremenog liječenja. Građani će moći iskusiti kakav je osjećaj disati sa smanjenim plućnim kapacitetom, dišući kroz suženi dotok zraka. 

Kad? Subota, 23. rujan u 11h

Gdje? Cvjetni trg

 

Pineli & Vino Zagreb : Slikarska zabava u rujnu 

Pineli & Vino je slikarska zabava koja ne zahtijeva prethodno iskustvo u slikanju. U cijenu ulaznice uključena je sva oprema i materijali, vodstvo naših instruktora te vino u neograničenoj količini.

Kad? Subota, 23. rujan u 19:30h

Gdje? Art Bottega

LIPSTICK RADIONICA- tekući i u sticku 

Ova radionica pružit će vam sve potrebne vještine i znanja za kreiranje savršenog ruža za usne.

Kad? Subota, 23. rujan u 16h

Gdje?  Udruga Vestigium

 

Predstave, izložbe

Predstava za odrasle Kako misliš mene nema 

Kroz dva sata “nabrijane” farsične i iskrene, kalamburične i dramatične, istodobno smiješne i gorko-tužne igre, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo. Igrom visoke energetike, virtuoznosti i sposobnosti glumačke transformacije predstava ispituje osobne i društvene maske i kontramaske, lažne i istinske vrijednosti i granice životne i scenske realnosti i fikcije.

Kad? Subota, 23. rujan u 20h

Gdje? Narodno Sveučilište Sesvete

Zabava

Trash 365 ROOFTOP 

Trash party života održava se svake subote u Out Rooftopu, a program će vam osigurati nezaboravnu večer uz kvalitetan izbor koktela tik ispod Gornjeg grada.

Kad? Subota, 23. rujan u 23h

Gdje? Out Rooftop

 

That 00’s Show u Tvornici

In Da Club, možda najveći hip hop single 2000ih, ponovno slavi svoj 20. rođendan u Tvornici na isti dan kad i se u Tvornici priprema svoj 00s party.

Kad? Subota, 23. rujan u 23h

Gdje? Tvornica kulture

 

Džabe ste došli (Einfakinn) / Ro&Do

Mingle & warm-up koncept za one koji ne znaju bi li na piće ili na party pa džabe dođu na oboje. Subotnja zabava bez kompliciranja.

Kad? Subota, 23. rujan u 19:29h

Gdje? Ro&Do

 

PLANET srijeda u subotu 

U subotu 23.09. u kulturnom centru Medika prodefilirat će grupa DJ-a pod selektorskom palicom Marijana Felvera. Kreće se od popodnevnih sati pa dok ne pukne zora.

Kad? Subota, 23. rujan u 17h

Gdje? AKC Medika

Radio Crash Party | Jiggy Bar 

Radio Crash te poziva na plesni party u Jiggy Bar u subotu, 23. 9. 2023. u 20 sati! Tvoji najdraži DJ-i jamče odličnu zabavu uz vrhunsku glazbu do ranih jutarnjih sati.

Kad? Subota, 23. rujan u 20h

Gdje? Jiggy Bar

 

NEDJELJA

Radionice, druženja

Radionica pletenja košara tehnikom uvijanja 

Na ovoj radionici polaznici će učiti kako plesti košare tehnikom uvijanja. Iako se mogu izrađivati od raznolikog materijala (tradicionalno se koristi špaga od sisala), a na radionici će se koristiti jutena špaga. 

Kad? Nedjelja, 24. rujan u 15h

Gdje? Udruga Vestigium

LUCKY QUIZ 

Massage, Sweet family torte i kolači, vruće pizze, mrzle pive i natjecateljska atmosfera očekuje vas na druženju ove nedjelje.

Kad? Nedjelja, 24. rujan u 20h

Gdje? Valentino caffe bar – Zagreb, Nehajska 6

 

MINIMAL(L) – mali nedjeljni art sajam

Svake nedjelje od 10 sati neki od lokalnih umjetnika/ca, osobno predstavlja svoje zanatske i umjetničke radove manjih formata, pristupačnih cijena na dohvat ruke.

Kad? Nedjelja, 24. rujan u 10h

Gdje? Muzej prekinutih veza

 

Besplatna Kyudo radionica – TIFO 

U sklopu projekta House of Japan pod pokroviteljstvom Toshiba international foundation (TIFO) Kyudo društvo Zagreb organizira besplatnu radionicu tradicionalnog japanskog streličarstva. Upoznajte se s malo poznatom ratničkom vještinom starog Japana. U mirnom okruženju i uz kompetentno vodstvo naučite nešto novo i jedinstveno. Kroz vježbanje tehnike gađanja vježbate stabilnost tijela, pravilno držanje, strpljivost i mirnoću. 

Kad? Nedjelja, 24. rujan u 17h

Gdje? Kuća Aikida