Nitko ne voli ponedjeljak, zar ne? Osim ako ste negdje na moru i izgubili pojam o vremenu. Evo kako ga si učiniti lakšim u užurbanoj gradskoj svakodnevnici.

Postoje mali trikovi s kojima si možete ukrasti vrijeme i pronaći mir u napetom ponedjeljku. Okupili smo ih sve na jednom mjestu – neke još stignete isprakticirati danas!

1. Dnevni raspored

Prisilite se odmah sada, uzmite papir i olovku i napravite tablicu za dnevni raspored. O nečem sličnom smo pisali ovdje. Tako ćete dobiti jasnu sliku što sve morate učiniti danas i riješiti se anksioznog osjećaja da morate – sve.

2. Kuhanje

Voljeli ga ili ne, priprema zdravog i nutritivnog jela trebala bi biti kruna vašeg dana. To ne mora biti nešto komplicirano, ali svakako može biti način kako isključiti mozak i imati barem sat vremena za vlastite potrebe. Naš proljetni vodič možete pronaći ovdje.

3. Isplanirajte nešto lijepo za ovaj tjedan

Odmah u ponedjeljak isplanirajte si nešto čime ćete se ovaj tjedan nagraditi, i to u jutarnjim satima. Je li to odlazak na masažu, manikura ili kava na suncu s prijateljicom, nije važno. Što kažete na non toxic manikuru, prijedloge imamo ovdje. Pozitivni planovi uljepšat će vam ponedjeljak!