Split je jedna od onih lokacija s kojom se većina nas susretne svako ljeto. Ako ćete i ove godine neko vrijeme provesti u Splitu (pokoji dan ili dok čekate trajekt), osim ovih mjesta koje volimo i gdje ćete nas pronaći kako ispijamo kavu, koja smo vam već predstavili, donosimo tri uistinu lijepe lokacije za posjet

Split i visoke temperature ne idu zajedno zato je dobro pronaći mjesto u hladu, osobito ako ste u iščekivanju broda na omiljeni otok ili je Split samo stanica na kojoj ćete prenoćiti. Ne želite li šetati gradom u potrazi za lijepim mjestima, mi vam donosimo par omiljenih gdje ćete uživati u lijepom dizajnu, shoppingu ili se jednostavno – rashladiti.

Guitar Bar

Čim se otvorilo ovo prekul mjesto, znali smo da će postati jedno od omiljenih okupljališta. Osoba zaslužna za obogaćivanje splitske scene novim kul barom na adresi Zagrebačka ulica 1, jest Marko Matijević, talentirani specijalizant torakalne kirurgije koji u svom glazbenom portfelju ima dvije prestižne nagrade u sviranju električne gitare – na Omiš Guitar Festu 2016. i Žuja Guitar Star natjecanju iz 2011. godine.

Guitar bar

Naglasak ponude pića Guitar bara je na viskijima, kojih ima preko dvadesetak vrsta. No ujedno pripremaju i desetak vrsta koktela, pri čemu najavljuju i kreiranje signature koktela na temu gitarista i njihovih omiljenih pića, kao i omiljenih koktela pojedinih era! Svakako ih posjetite, a ovdje možete pročitati više o njima.

Bar Sistema

Bar Sistema projekt je barmena Antea Ivaniševića, koji je iskustvo stjecao diljem svijeta, a ovim barem želi podići kulturu ispijanja koktela u Hrvatskoj! Lokal je smješten u samom centru grada, u Ulici Andrije Kačića Miošića na broju 7 i evocira atmosferu londonskih i njujorških barova. Top!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bar Sistema (@barsistema)

Designer store Krug

Već mnogima jako poznata dizajnerska lokacija Krug čeka vas u starom gradu, u ulici Nepotova 1. Dajte podršku domaćem dizajnu i ‘hand made’ proizvodima te svoje shopping potrebe ispunite podržavajući kvalitetan i samoodrživ dizajn. Mi smo pronašli primjerice ovu genijalnu haljinu. 

ForgGas Store

Ova prekul “butiga-galerija” već je duže vrijeme jedno od naših omiljenih mjesta u Splitu, budući da nas je na prvi pogled osvojila svojom “Splitzkrieg Bop” estetikom. Pronaći ćete ih na adresi Ul. kralja Petra Krešimira lV 3, i vjerujte nam, ne izlazite bez pune kese.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by For⚡️Gas (@forgas.store)

 

Foto: PR