Poznato je da čimbenici poput stresa, pušenja i izlaganja štetnom utjecaju sunčevih zraka izazivaju preuranjeno starenje kože. Uz prethodno navedene čimbenike, moderni anti-ageing u jednako opasnu zonu stavlja i sve alarmantniju zagađenost zraka, na beauty etiketama često pod engleskim nazivom antipollution 

Zabrinjavajuće zagađen zrak u gradovima dokazano izravno utječe na naše zdravlje, ali i na ljepotu naše kože – naš najveći organ, prvi filter i dodir s vanjskim svijetom. Kako nas je educirala studija objavljena u “Journal of Investigative Dermatology”, mikroskopske čestice polutanata iz zraka lijepe se za kožu i potiču stvaranje slobodnih radikala, koji pak izazivaju upalna stanja, preosjetljivost, hiperpigmentaciju i na kraju starenje. Spor i preopterećen metabolizam kože probavlja veliku količinu toksina iz zraka, dobivajući vrlo malo energije za samoobnovu. Za posljedicu imamo narušenu barijeru kože koja nije u mogućnosti “obraniti se” od štetnih vanjskih utjecaja te postaje osjetljiva, suha i sklona iritacijama. No možemo joj pomoći redovitim i učinkovitim detox tretmanima, energizacijom i hidratacijom te povećanim unosom vitamina i oralno i kroz kožu. Nadalje, bitno je njegovati je proizvodima i na način koji neće teškim mineralnim uljima i drugim štetnim sastojcima dodatno opteretiti kožu s još više “smeća”.

Dermalogica Precleanse lagano ulje za čišćenje lica, 268 kn

Temelj svake dobre skincare rutine jest pravilno odstranjivanje make-upa, SPF-a, polutanata, viška sebuma i svega onoga što nam se nakupilo tijekom radnog dana. Dvostruka metoda čišćenja podrazumijeva uvođenje uljnog i gel čistača prema svom tipu kože. Uljni čistač otapa sebum, SPF te ostatke make-upa, dok gel čistač uklanja ostatak nečistoća i priprema kožu za daljnju njegu.

NUXE detoksicirajuća krema za blistavost s antipollution efektom, 240 kn

U svoju beauty rutinu obavezno uvrstite piling koji će odstraniti odumrle stanice kože i ubrzati obnovu kože. Možete koristiti pilinge koji su na bazi AHA i BHA: mliječna i glikolna kiselina površinski rade nježnu eksfolijaciju i pogodne su čak i za najosjetljivije tipove kože, dok salicilna kiselina smanjuje upale i pojavu prištića.

Kiehl’s Powerful-Strength Line-Reducing koncentrat s 12,5 % vitamina C, 475 kn

Poznato je da antioksidansi neutraliziraju slobodne radikale, sprječavaju oštećenje na stanicama i jačaju kožu. Potražite proizvode koji sadrže vitamine A,C i E. Najveća zvijezda među vitaminima je svakako vitamin C, koji je zaslužan za glowy i zdrav izgled kože, a odgovoran je za proizvodnju kolagena i odgađanje vidljivih znakova starenja.

Bioderma Sebium piling vraća koži zdrav i gladak izgled, 72 kn

Nanošenje zaštitnog faktora tijekom cijele godine “spasit” će kožu od preuranjenog starenja, neujednačenog tena i hiperpigmentacija.