Koja li je tajna prirodne ljepote kože Megan Markl? Bukalna masaža i skulpturalni lifting. Upravo se u ovu specifičnu tehniku kunu i estradne kraljevne poput Jennifer Lopez i Kate Moss što je više nego dovoljno da njoj saznate više.

Osjećate li da vam je lice bez sjaja, podbuhlo ili samo želite isprobati prirodni pristup zatezanju i pomlađivanju kože, bukalna masaža savršena je alternativa kirurškim metodama face liftinga. 

Skulpturalni lifting s bukalnom, odnosno intraoralnom masažom, tretman je koji potiče regeneraciju i rejuvenaciju kože i mišića lica, vrata i/ili dekoltea, a imajte na umu da lice ima 57 mišića, ništa manje željnih pažnje od onih primjerice leđnih. Baziran na estetskoj, psiho emocionalnoj, energetskoj medicinskoj razini, tretman se sastoji se od dva dijela: skulpturalnog koji oblikuje, definira i konturira mišiće lica izvana te intraoralnog kojim tretiramo mišiće bukalne sluznice s ciljem dubinske stimulacije i opuštanja unutarnjih mišića lica.

Možda na prvi pogled ne izgleda primamljivo, obzirom na to da se bukalna masaža izvodi ručno i to kroz usnu šupljinu. Ne brinite, terapeut će loviti mišiće lica s donje strane dok su vam zubi stisnuti i zatvoreni, a upravo zbog te tehnike, tretman ima stroge protokole i higijenska pravila. Sve što bi vam se kod ovog tretmana na prvi pogled moglo učiniti nelagodnim, već nakon prve masaže pretvoriti će se u ovisnost jer efekt je trenutan. 

Iskusni stručnjak će vješto, posebnim masažnim pokretima oslobađati fasciu, odnosno trake vezivnog tkiva, prvenstveno kolagena, koje pričvršćuju, stabiliziraju, zatvaraju i odvajaju mišiće, stimulirajući fina tkiva da se opuste i procirkluliraju, ciljano djelujući na mišiće vašeg lica, obraza i čeljusnog zgloba jer su upravo to zone nakupljanja neurološkog stresa, kako kod žena, tako i kod muškaraca. Pod stresom, ni ne primjećujete koliko su vam lice i čeljust stalno napeti, a ta napetost ima posljedice. Istezanjem i opuštanjem, mišići će ojačati, a time poboljšati tonus kože, definirati konture lica i smanjiti otečenost područja podočnjaka. Znam da sve ovo može zvučati predobro da bi bilo istinito, ali je tako. Tome masaže i služe, da uklone blokade u kojima je zarobljen toksični otpad kao što je na leđima zarobljen u često bolnim miogelozama. Ono što bukalnu masažu čini jedinstvenom jest to što obuhvaća, ne samo djelovanje na površinskoj strani lica, već i na unutarnjoj, intraoralnoj/bukalnoj strani usne šupljine. Dobrobiti bukalne masaže su brojne, pa ću nabrojati neke.

Djeluje na opće zdravstveno stanje jer potiče cirkulaciju, drenažom pomaže limfnom sustavu u održavanju tjelesne ravnoteže i ubrzava lučenje štetnih tvari i viška tekućine, olakšava posljedice učestalih upala sinusa, olakšava glavobolju i migrene te bolove vezane uz neuralgije u području lica kao i one nastale nakon zahvata dentalne protetike (bolovi čeljusti).

Ljepota dolazi iznutra, pa uz pozitivne misli i masažom potaknute unutarnje tjelesne procese, vaše će lice zasjati i izvana pomlađeno skulpturalnim liftingom. Kako? Tako što limfnom drenažom pospješuje protok krvi i kisika čime potiče prirodnu proizvodnju kolagena, poboljšava tonus mišića lica, definira konture i oval lica, umanjuje podbradak, smanjuje nastajanje bora, reducira natečene i tamne sjene oko očiju, poboljšava kvalitetu i opće stanje kože. 

Ovisno o stanju kože i mišića lica, preporučuje se jedan do dva tretmana tjedno u trajanju od 60 minuta i to u kuri od šest do deset tjedana. Iz salona ćete otići s osjećajem kao da su mišići na vašem licu upravo odradili trening. Neće biti one slatke boli, ali ćete biti svjesniji da postoje i da ih je puno. Primijetiti ćete da koža blista i da obrazi izgledaju više podignuto. Shvatiti ćete tada zašto Meghan Mrkle, Jennifer Lopez ili Kate Moss naprosto obožavaju bukalnu masažu. Naravno, kao i s drugim masažama ili vježbanjem, morate nastaviti u redovitom tempu jedanput mjesečno da biste održavali dobre rezultate. 

Bukalnu masažu ne preporučujemo trudnicama, osobama s upalnim procesima poput akni te onima s rozacejom.