U Rusovim dolcima prije koji dan je s radom započela mala, ali zanimljiva sanjkaška staza koja ima i pokretnu traku. Naravno, gužva je bila neizbježna, ali zadovoljstvo posjetitelja veliko.

Ova sanjkaška staza nalazi se u samom središtu Delnica, točnije adresi Lujzinska cesta 42, i odličan je vikend izbor za snježne radosti. Također, na ovoj su lokaciji Delničani sanjkali i prije Drugog svjetskog rata. I kako je gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić izjavila ovim povodom, Delnice su jedini grad u Hrvatskoj koji u samom središtu ima sanjkalište, ledenu dvoranu s klizalištem i staze za skijaško trčanje. Ovo će sanjkalište biti otvoreno za sve ljubitelje snijega tijekom tjedna i vikenda dokle god bude snijega, najavili su iz Delnica.

„Vikendima će to biti od 10 do 20 sati, s kraćom pauzom za uređenje staze, a tijekom vikenda od 16 do 19 sati. Nabavili smo i reflektore pa će sanjkanje biti moguće i u večernjim satima. Naravno, planiramo daljnja ulaganja i razvoj ove lokacije, pri čemu će nam u prvom planu biti produženje sanjkaške staze prema Ljubavnoj stazi kako bismo dobili veću strminu, a svakako ćemo pokušati nabaviti i sustav zasnježenja kako bi zimi sanjkanja bilo čak i kad snijega ne bude.“

Za više inspiracije gdje na sanjkanje pročitajte naše prijedloge te se podsjetite na najbolje sanjkalište u Hrvatskoj ovdje.

Foto: Visit Delnice