Ljetni raspored letenja iz Hrvatske u poznate europske destinacije poprima svoje zanimljive rasporede.

Nakon što je Ryanair najavio povratak u Osijek ovog ljeta s dva leta tjedno, domaća aviokompanija Croatia Airlines objavila je nove avio linije koje uvodi od svibnja. Iz Splita i Dubrovnika uvode se direktne linije prema zanimljivim europskim gradovima, a to nam ej odmah dalo ideju za odličan vikend plan ako se želite malo maknuti iz grada u drugi grad.

Tako će se ovog ljeta iz Dubrovnika letjeti za Prag, a čaša dobrog piva, šarmantne ulice starog grada i prekrasni pogledi prema rijeci Vitavi bit će vam nadohvat ruke s plaže.

Split dobiva dvije nove destinacije. U smjeru Makedonije letjet će se iz Splita za Skoplje i to dvaput tjedno. Pa zašto ne istražiti makedonsku slavnu povijest kroz brojne spomenike i arhitekturu, ali i fantastičnu hranu i vino.

Također, na drugu stranu, odnosno prema sjeveru Europe imat ćete prilike poletjeti iz Splita. Direktnim letom bit ćete kroz koji sat u Oslu, na izvoru veličanstvenih pogleda prema fjordovima. Glavni grad Norveške prilika je za uživanje u hrani, šetnjama i zanimljivoj kulturnoj ponudi koja se ovdje nudi.

Foto: Unsplash