Općina Fužine, neodoljiva gorska rivijera, ove subote je otvorila tubing stazu, uzbudljivu novu adrenalinsku atrakciju koja će posjetiteljima ubrzati srca i privući ih u ovaj kraj.

Tubing staza uz koji je postavljena pokretna traka, tzv. baby lift, za lakši povratak na start postavljena je u mjestu Vrata, na istoimenom sanjkalištu te u neposrednoj blizini zabavnog i paintball parka. Ovaj inovativni, sportski sadržaj, iznimno popularan u zapadnoj Europi tijekom cijele godine, predstavlja ultra atraktivnu verziju „sanjkanja“, gdje se snijeg zamjenjuje plastičnom stazom, a sanjke su velike, napuhane, posebno prilagođene gume za spust.

Posjetitelje očekuje iznimno uzbudljivo iskustvo jesenskog sanjkanja kada će moći pokazati svoje umijeće u savladavanju izazovnih zavoja uz ubrzanje brzine vožnje tijekom spusta. Dakako, staza je na svakom metru sigurna, a na „finishu“ je postavljena zaustavna podloga.

„Vrijednost ovog novog adrenalinskog sadržaja u Općini Fužine je neprocjenjiva jer je nemoguće izmjeriti radost naših malih i velikih posjetitelja. No, financijski u tubing stazu i pokretnu traku uloženo je 250 tisuća eura, od čega je gotovo 74% iznosa sufinancirala Primorsko-goranska županija, a ostatak je financirala Općina Fužine iz vlastitih sredstava.“ – kazao je David Bregovac, načelnik Općine Fužine. Ova investicija potvrđuje predanost Općine Fužine razvoju turističkih sadržaja koji mogu obogatiti doživljaj posjetitelja tijekom cijele godine.

Detaljne informacije o turističkim sadržajima općine Fužine potražite na Facebook stranici Tourist info Fužine. Ako vam pak nedostaje još ideja kamo povesti djecu izvan grada, inspirirajte se našim vodičem kamo s djecom na izlet.

Foto: promo