Nera Etwa čarobno je mjesto na ušću Neretve, na samom sunčanom jugu Hrvatske. Njezina vlasnica, Zagrepčanka s londonskom adresom Sanja Britt Jusić, o njoj nam je već pričala za printano izdanje Grazije, a na tu se priču možete podsjetiti ovdje.

Ovih dana Nera Etwa na samom ušću rijeke svoju je novu ljetnu sezonu započela s novim bazenom. Ovom nadogradnjom jedna od ljepših kuća za odmor na hrvatskoj obali, postala je doista destinacija iz snova. Okružena prirodom, na izoliranoj lokaciji na kojoj poželite da zalasci sunca traju vječno, ugodan odmor daleko od svega vam je zagarantiran. Kako nam je Sanja još tada otkrila, Područje oko Neretve nosi predivnu energiju, a baš to sam poželjela podijeliti sa svim budućim gostima koji će posjetiti Nera Etwa House. Ovo je definitivno lokacija za ljude koji vole prirodu, osamu ili preferiraju aktivan turizam s definitivno netipičnom ponudom na koju smo navikli na Jadranskoj obali. Meni osobno odgovara blizina Dubrovnika i Mostara jer svaki od tih gradića nudi nešto posebno a opet različito pri čemu mikroklima doline Neretve pruža nevjerojatno raskošnu prirodu.”

Onaj najljepši dio, osim prirode, jest i originalno uređenje koje potpisuje sama Sanja. Komade namještaja sam skupljala godinama i to je jedan od najzanimljivijih dijelova uređenja. Puno putujem, obožavam uređenje interijera i egzotične antikvitete, a usudila bih se reći da sam kolekcionar. Snažno vjerujem da je okolina odnosno dom odraz naše duše. Volim se okružiti stvarima koje me inspiriraju ili podsjećaju na neku anegdotu. To je osjećaj koji sam htjela prenijeti na buduće goste kuće.

Ponosna sam da nemam niti jedan komad namještaja iz nekog proizvodnog lanca već sam željela stvoriti prostor poput galerije, gdje će svaki predmet dobiti na vrijednosti kroz godine, a svaka soba ili drugi dio kuće iznenadit će vas te vam ispričati neku drugu priču.

Više o ovoj čaroliji potražite na neraetwahouse.com

Foto: Mihael Talajić