Osjeti se proljeće u zraku, a svaka zraka sunca nas „baci“ još malo dalje, prema ljetu. Jer nikada nije prerano za početi sanjariti o putovanjima i ljetnom godišnjem odmoru.

A onda, ako nas pitate gdje ćemo, reći ćemo vam u Motovun. Središnja Istra sa svojim divnim kućama za odmor idealno je mjesto za provesti vrijeme. Bez obzira na to što vam more nije odmah tu pri ruci, sve ostalo je kao iz bajke, i zapravo nećete na ništa drugo niti pomisliti. Takva jedna kao iz bajke je i Villa Angelo, luksuzna kuća s 3 spavaće sobe, 3 kupaonice koja ugodno može smjestiti do osam ljudi. Dio je skupine kamenih kuća s početka 18. stoljeća koje su udaljene samo 5 minuta hoda od glavnog trga u Motovunu. Orijentirana prema jugu i s velikom terasom koja gleda na dolinu ispod, ovo sunčano imanje jedno je od najboljih mjesta za boravak u Hrvatskoj.

Imanje je s ljubavlju obnavljano tijekom tri desetljeća korištenjem najboljih lokalnih materijala. Raspoređena na 3 kata i 250 četvornih metara, kuća ima tri kupaonice i tri velikodušne dvokrevetne sobe, svaka s klima uređajem i super-king size krevetom. Spavaća soba u potkrovlju ima dva dodatna kreveta za jednu osobu, stoga je idealna za djecu. Veliki dnevni boravak s tri francuska prozora vodi do rajske terase. Bežični internet također je dostupan u cijelom objektu.

Eksterijer Ville Angelo impresivan je spoj mediteranskog bilja, spektakularnog bazena i pogleda od kojeg zastaje dah, a prostire se na nekoliko etaža. Naravno radi se o Motovunskoj dolini, a odmor u ovom kraju prizemljuje u trenutku. Infinity bazen na prvoj je etaži dok se ispod njega nalazi mirisni vrt, a prolaskom kroz vrata na kraju vrta stižete do parne kupelji u sklopu koje možete uživati u aromaterapiji. Gosti do ove dvije etaže dolaze s posebnog ulaza. Sve u svemu, ovo je jedna od najbajkovitijih kuća za odmor, a njezine fotografije već su obišle svjetske medije.

 

Foto: Naslovna fotografija @dalibora_bijelic_photography; Vanja & Samantha Smilovic, Lorna Kijurko