Krajem prošle godine tržište u Velikoj Britaniji postalo je bogatije za još jedan zanimljiv web shop. Ono što nas veseli jest što se u sklopu spomenute stranice prodaje, nudi, promovira isključivo hrvatski dizajn.

Ime platforme je Fyaka, vjerujemo da vam ne trebamo previše objašnjavati značenje te riječi, a ovim se putem žele promovirati dizajneri i proizvođači ručno rađenih predmeta i proizvoda od prirodnih materijala, u malim serijama.

Svaki od proizvoda trebao bi nam pomoći da se opustimo, jer su posebno osmišljeni i proizvedeni tako da prate priču “spore mode” i “sporog načina života”, naglašavajući male stvari, spore trenutke te prisutnost u svakodnevnom životu.

“Ne samo da svi trebamo stati i napraviti pauzu već moramo život iskusiti sporije i pažljivije. Svaki od proizvoda trebao bi donijeti mir i pomoći nam da se opustimo, a birani su upravo s tom namjerom. Jedinstveno kod ovih proizvoda je što svi dolaze iz Hrvatske i nose određenu tradiciju. Ovdje smo kao bismo povezali dobavljače i ljude koji žele investirati u proizvode visoke kvalitete koji traju i u njihove domove donose poseban osjećaj topline.” rekli su osnivači o platformi.

Za sada je u ponudi nekoliko brendova kao što su Terra Ceramica, HYPERsocks o kojima smo vam pisali ovdje, kozmetika 757 s kojom smo vas upoznali ovdje, ruksaci Pepiere, ručno pletene igračke Mala igra, printevi by Maja Tomljanović te Green&Out brend o kojem smo vam pisali ovdje.

Više infomacija potražite ovdje.