Na domaćem se tržištu krajem prošle godine pojavio novi brend za bilje Green&Out. Malo je reći kako je već dosad oduševio brojnu publiku, a razlog tome je jedinstvena ideja njegove osnivačice.

Krajobrazna arhitektica Maja Tomljenović je zbog smanjenog obujma posla dobila otkaz u firmi u kojoj je radila te je nakon toga odlučila pokrenuti vlastiti brend. I dobro da je tako učinila jer je na hrvatskom tržištu pokrenula jedinstvenu ideju za uzgoj bilja. Za mnoge koji nisu baš dobri s uzgojem biljaka kod kuće, odnosno ne polazi im baš od ruke, ovo će biti idealno rješenje.

Naime, Green&Out u vaš dom donosi proizvode koji se sastoje od drvenog stalka na kojem se nalaze staklene epruvete. One služe za ‘pelcanje’ odnosno uzgoj novog bilja, ali služe i kao vaze te dekorativni element na stolu ili pak zidu gdje se može uzgojiti vertikalni vrt.

U stalcima se može uzgojiti jako velik broj sobnih, začinskih i aromatičnih biljaka kao što su bosiljak, menta, ružmarin i kadulja. Od sobnog bilja Maja preporučuje sobni puzavac, monstera, begonija, čuvarkuće, kineski dolar, ljubičasta djetelina, šarena kopriva…

Bilje na ovaj način možete ‘pelcati’ uz pomoć njihovih reznica. Potrebno je samo odrezati grančicu biljke dugačku 15-ak centimetara pod kutem od 45 stupnjeva te ju staviti u epruvetu tako da je donji dio potopljen u vodi iz kojeg će kasnije nastati novo korijenje. Kada se sustav novog korijenja razvije biljku možete presaditi. Ovaj biljnis et idealan je i kao poklon te kao dekoracija za svaki interijer, a s Majom se možete i savjetovati o svemu na temu bilja. Novo u ponudi su i posude za cvijeće mlade umjetnice Tene Palijan koje izgledaju sjajno.

Više informacija potražite ovdje.