Međunarodni brend za rasvjetu Grupa iz Zagreba, lansirao je prijenosnu stolnu lampu Igram, lako prenosivu, za unutarnju i vanjsku upotrebu i zavidno dugim trajanjem do 7 i pol sati. Upravo je tom dizajnu u Milanu dodijeljena prestižna nagrada Archiproducts “Winner” Design Award u konkurenciji s vodećim svjetskim brendovima rasvjete poput Artemide, Martinelli Luce, Brokis i dr.

“Igram spada u najvišu profesionalnu kategoriju rasvjete i dizajnirali smo ga ciljano za restorane, no, naravno da je idealan i za korištenje u domu, ali i vanjskom prostoru.  Međutim, restorani, pogotovo hotelski, imaju specifične zahtjeve te smo s Igramom dali odgovor na njihove potrebe. Htjeli smo postići da svjetlo ne udara u oči korisniku, da jednako obasjava površinu stola i da lampa svojim dizajnom nije nametljiva, već decentna.” – ističe Grupa koju čine Filip Despot, Ivana Pavić i Tihana Taraba.

Dizajn je izveden u dvije varijante koje se razlikuju po obliku središnjeg elementa – a on  može biti ili potpuno uspravan ili lagano zakrivljen u obliku slova J. Ta suptilna razlika omogućava korisnicima da stvore dojam vizualne raznolikosti i ritma, u situacijama kada se velik broj lampi koristi u većem prostoru s velikim brojem stolova. Osim u dva različita oblika, lampa dolazi u nekoliko različitih boja i površinskih obrada.

Igram prijenosna lampa dostupna je na internet stranici Grupe ili showroomu koji se nalazi u ulici Popa Dukljanina 1, u Zagrebu.

„Svaki proizvod koji predstavljamo na tržištu, Grupa dizajnira i proizvodi u Hrvatskoj. U svijetu automatizacije i masovne proizvodnje, odlučili smo se za hand-made pristup, jer to daje neospornu kvalitetu krajnjem proizvodu koji isporučujemo našim kupcima.“ – ističe Grupa.

Dizajn napredne prijenosne stolne lampe Igram

Tako se Igram pali laganim dodirom  i korisnik može birati tri jačine osvjetljavanja. Lampa je viša od običnih prijenosnih stolnih lampi i posjeduje izvor svjetla sastavljen od 31 led-čipa, koji po površini stola za kojim objeduju četiri osobe, skladno raspršuje oku ugodno i nježno svjetlo. Ova prijenosna lampa od Grupe može izdržati čitavu smjenu u restoranu radeći na svojem maksimumu od 7 i pol sati, dok u najnižem stupnju korištenja može svijetliti i do 62 sata.

Igram prijenosna lampa sadrži USB-C ulaz za punjenje te se na brzom punjaču napuni za samo pet sati.

“Kako bismo omogućili ravnopravnu raspršenost svjetla, lampa je morala biti viša te osigurati veću količinu svjetla. Zato Igram emitira 358 lumena i u najjačem načinu rada traje 8 sati, što je danas na tržištu rijetkost. To je jako važno jer može izdržati čitavu smjenu u restoranu, da ne ometa osoblje u radu – što je pak od presudne važnosti za hotele.

Prijenosna lampa Igram predviđena je i za vanjsku upotrebu, za situacije kada vas na terasi zatekne loše vrijeme ili ako ste ju zaboravili na stoliću pored bazena ili balkonu, kiša je neće ugroziti.

Tijekom razvojnog procesa Igram prijenosne lampe i sami smo ju koristili te nas je smetalo kada bi se pri kraju baterije, samo ugasila. Zato smo u Igram ugradili upozorenje koje javlja kada dolazi vrijeme za punjenje baterije, što je opet važno za korištenje u vanjskim prostorima. Naime, kada lampa dođe do 10%, odlazi u low battery status što signalizira da ju treba staviti na punjenje. Baza lampe je opremljena svjetlosnim indikatorima procesa punjenja, crveno svjetlo označava da se baterija puni, a zeleno da je punjenje završeno – detaljno su predstavili dizajn Igram prijenosne lampe dizajneri iz Grupe – Filip Despot, Ivana Pavić i Tihana Taraba.

Podsjetimo se da je Grupa iz dizajn studija tijekom zadnjih 10 godina, izrasla i u brend kvalitetnih ručno rađenih proizvoda primarno usmjerenih na rasvjetu i rasvjetna tijela. Razvili su prodajnu mreža koju čini preko 300 prodajnih mjesta u 50 zemalja na 5 kontinenata. Samo u zadnjih 10 godina njihov model Arigato lampe proizveden je u preko 30.000 primjeraka.

 

 

 

 

 

Foto: Marko Mihaljević
Video: Domagoj Blažević