Dig studio osvojio je Pentawards Bronze Award za dizajn ambalaže limitiranog izdanja kompleta “Hum – Zvjezdarnica Višnjan” Hrvatske kovnice novca, a koja sadrži najmanju kovanicu na svijetu.

Riječ je o zlatniku promjera samo 1,99 milimetara koji nosi motiv Huma poznatog kao najmanjeg grada na svijetu. Ambalaža je dizajnirana na način da se rastvara poput karte i vodi do dragocjenosti, pružajući iskustvo otkrivanja velike vrijednosti. Potpunim otvaranjem otkrivaju se zlatnici Hum i Zvjezdarnica Višnjan, na podlozi osvijetljenoj mnoštvom malih lampica poput zvjezdanog neba.

Dodjela nagrada održala se na svečanoj Pentawards Gala ceremoniji u Magazine London, jednom od najvećih hibridnih “state-of-the-art” prostora u Londonu s impresivnim pogledom na gradski horizont.

Limitirano izdanje kompleta “Hum – Zvjezdarnica Višnjan” prodano je za samo 27 sati od lansiranja proizvoda. Projekt je uključen i u finale prestižnog natjecanja svjetskih kovnica – MDC Awards, u kategoriji “Best Packaging of a collectible coin”, koje se održava u sklopu Mint Directors konferencije u organizaciji Royal Canadian Mint.

Dizajn ove ambalaže bio je uključen u finaliste natjecanja ZGDW Award na ovogodišnjem Tjednu dizajna Zagreb te u finaliste IdejaX Best of Ad-Making u kategoriji Dizajna, na Danima komunikacija u Rovinju.

Nagrada za dizajn ambalaže Pentawards posvećena je prepoznavanju izvrsnosti u dizajnu, pružanju izvora inspiracije i povezivanju globalne zajednice dizajna ambalaže putem godišnjeg natjecanja, međunarodnih konferencija, digitalnih događanja i sl.

 

Foto: Mladen Šarić, Dig studio