Da Zendaya voli vintage na crvenom tepihu, to već znamo. U posljednjih godinu dana nekoliko puta se pojavila u izdanjima koja podsjećaju na važnost reweara i odavanja počasti određenim kulturno-modnim periodima, a to je ponovno besprijekorno učinila i ovoga tjedna

Sredinom tjedna utjecajna imena iz svih industrija okupila su se na TIME100 Gali u New Yorku, a jedna od onih koja je (opet!) ukrala pozornost svakako je bila mlada modna vladarica Zendaya. Na crvenom tepihu graciozno je prošetala u vintage Bob Mackie haljini iz 1998. godine. Ova svečana zelena haljina bez naramenica savršeno se uklopila s crvenkastim odsjajem njene duge, ravne kose, a zelenu je ponovno spretno iskoristila i u make-upu. Look je dodatno upotpunila jednostavnom, ali blistavom ogrlicom.

Bob Mackie approved

Stilist Law Roach zadužen je za ovaj modni odabir, a pritom je jasno istaknuo kako je za pristup i korištenje ove vintage haljine dobio – dopuštenje od dizajnera. Time se referirao na nedavni kontroverzni red carpet trenutak. Naime, na posljednoj Met Gali Kim Kardashian se pojavila u još jednoj vintage Bob Mackie haljini, onoj koju je Marilyn Monroe nosila davne 1962. godine. Ona, ipak, za to – nije dobila odobrenje od legendarnog dizajnera. „Vintage za mene nije trend nego ono što me dovelo do ove karijere i uvijek će biti moj prvi izbor“, ovom je prilikom izjavio Roach, trenutno jedan od najpopularnijih celebrity stilista.

Sigurni smo da ćemu ovu mladu glumicu koja je nedavno zasjala u Bulgari kampanji i koju se već smatra modnom ikonom, ponovno vidjeti u vintage izdanjima, baš kao što smo sigurni da ju uskoro gledamo u nastavku Dine i trećoj sezoni Euphorije. Jedva čekamo!

 

Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images