Ako nekoga možemo proglasiti red carpet pobjednicom 2021. godine, to bi svakako bila Zendaya. Na gotovo svaku promociju, premijeru ili dodjelu nagrada donijela je ono nešto, a mi sada donosimo neke od njenih najljepših vintage trenutaka na crvenom tepihu!

Zendaya je priznala da uz svog megapopularnog stilista Lawa Roacha kreira modnu arhivu u koju sve više želi posezati u budućnosti. Time se pridružila sve brojnijim poznatim osobama koje su prigrlile rewear, ali i dodatno potvrdila trend porasta prodaje vintage i second-hand dizajnerskih komada. Uz već postojeću i nošenu odjeću uvijek dolazi i priča o tome tko ju je izradio i nosio ili što im je značila, a pronalazak vrijednih vintage komada donosi poseban osjećaj zadovoljstva i ponosa. Uz to, svakako treba spomenuti i osobnu odgovornost prema ekološkim nastojanjima koja sada za one osviještene nije izbor nego nužnost. U svoje outfite mlada Zendaya ne boji se unijeti dašak prošlosti pa se tako ove godine nekoliko puta pojavila u vintage komadima koji su u njenoj interpretaciji dobili sasvim novi život. Evo najboljih primjera!

Osamdesete u novom ruhu

Za posebnu priliku koja slavi tamnopute žene u Hollywoodu Zendaya je odabrala YSL couture haljinu iz 80-ih godina prošlog stoljeća. Osvojila je crveni tepih siluetom karaterističnom za to vrijeme koja uključuje velike i mekane rukave, naglašen struk i sjajan materijal. Ovaj je outfit iz 1982. originalno pripadao Eunice W. Johnson, poslovnoj ženi afroameričkog podrijetla koja je pokrenula poznati Ebony Fashion Fair pa možemo reći da je Zendaya ovim modnim odabirom odala počast starijim, ali i napravila put novim generacijama.

zendaya

Hommage velikoj pop divi

Ovoga puta Zendaya je odlučila svojim izgledom podsjetiti na još jednu, moderniju ikonu. Na ovogodišnjim BET nagradama vidjeli smo je u odvažnoj i prozračnoj Versace haljini koju je na istoj dodjeli 2003. godine, ali u skraćenoj verziji nosila – Beyonce. Ljubičasta haljina s naglascima u boji limete i prorezima osigurala je još jedan wow moment za ovu glumicu koja je nešto ranije ove godine postala i najmlađa dobitnica CFDA nagrade za modnu ikonu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Posljednji vintage trenutak

Na godišnjoj Ballon D’Or ceremoniji koja se u Parizu održala prije nekoliko dana Zendaya se pojavila u elegantnoj i zavodljivoj Roberto Cavalli haljini iz zimske kolekcije za 2000. godinu. O ovoj se haljini u medijima proteklih dana puno pričalo, a najupečatljiviji dio ovog outfita svakako je zlatni detalj na leđima u obliku kostura i škorpiona. Zendaya je ovim lookom za pamćenje najavila da od nje u budućnosti možemo očekivati još poneki nod modnoj prošlosti.

zendaya

Foto: Randy Shropshire/Aurelien Meunier/Getty Images/Instagram