Nakon što je 2020. godine otkazana zbog pandemije, a prošle jeseni održana u nešto manje spektakularnom ozračju, Met Gala se vratila na početak svibnja, ali i na svoj uobičajeno grandiozni crveni tepih

Prvi ponedjeljak u svibnju tradicionalno je rezerviran za Met Galu, event koji već desetljećima prikuplja sredstva za Institut za kostime u sklopu Muzeja Metropolitan. Ove godine slavi se izložba pod naslovom U Americi: Antologija mode, a tema na crvenom tepihu bila je gilded glamour iliti moda inspirirana pozlaćenim dobom. Riječ je o periodu koji označava kraj 19. stoljeća, kada je američko društvo obilježila industrijalizacija koja je donijela velike promjene i razvoj.

Blistavi glamur

Uz Annu Wintour, Toma Forda i Adama Mosserija, ovogodišnji domaćini bili su Blake Lively i Ryan Reynolds, Lin-Manuel Miranda i Regina King. Kao i uvijek, najveći modni crveni tepih preplavila su zvjezdana imena iz područja mode, filma i glazbe. Iako zadanu temu gosti mogu interpretirati na vlastiti način, unaprijed smo mogli očekivati ekstravagantne toalete karakteristične za već spomenuto pozlaćeno doba, baš kao i boje dragulja, korzete, volane, perje i svjetlucavi nakit, a upravo smo to sve i – dobili. Na crvenom tepihu nije nedostajalo zlata, srebra i svega što sja, a izdvojili bismo uvijek odličnu Blake Lively u Versace haljini inspiriranom arhitekturom New Yorka koja se doslovno transformirala na crvenom tepihu. Naime, haljina je na stražnjoj strani prvo imala veliku zlatnu mašnu koja se uz pomoć asistenata otpetljala na stepenicama, otkrivajući šlep plave boje.

Blake Lively

Kao i uvijek, Met Gala imala je svoje trenutke koji podižu obrve. Amy Schumer i Kate Moss pojavile su se u sličnoj haljini, Jared Leto je došao u društvu svog „blizanca“ Alessandra Michelea, Gigi Hadid je odabrala puffy outfit koji nas podsjeća na neka Rihannina izdanja, a Kim Kardashian je na crveni tepih stigla u haljini Marilyn Monroe. Evo pregleda najzanimljivijih lookova večeri, a vama ćemo prepustiti odluku o tome tko je ostao u temi, a tko ipak – odlutao.

anna wintour met gala 2022
Anna Wintour
blake lively ryan reynolds met gala 2022
Blake Lively i Ryan Reynolds
lin manuel miranda met gala 2022
Vanessa Nadal i Lin-Manuel Miranda
sjp met gala 2022
Sarah Jessica Parker
Billie Eilish
emma stone met gala 2022
Emma Stone
Jessica Chastain
Kate Moss
Hailey Bieber
Bella Hadid
Alicia Keys
Julianne Moore
Gigi Hadid
Lily James
Claire Danes
Amy Schumer
bradley cooper met gala 2022
Bradley Cooper
amber valletta charlotte tilbury met gala 2022
Amber Valletta i Charlotte Tilbury
Dakota Johnson
Kodi Smit-McPhee
Carey Mulligan
Emily Ratajkowski
Pete Davidson i Kim Kardashian
Maude Apatow
evan mock met gala 2022
Evan Mock
Kaia Gerber
Alessandro Michele i Jared Leto

 

Foto: Jamie McCarthy/ Dimitrios Kambouris/ Mike Coppola/ Getty Images