Film „Dune“ trenutno je usred uzbudljive utrke za nagradu Oscar jer nominacije u čak osam kreativnih „majstorskih“ kategorija, kako ih filmaši zovu, važan je događaj za film.

No, očekivanje rezultata dobitnika ovogodišnjih Oscara (28. ožujka) nije spriječilo da nastavka ovog kino hita krene ispočetka, jer izgleda da je „Dune 2“ pronašao još jednog novog člana glumačke ekipe. Kako Deadline izvještava, mladi Austin Butler je u pregovorima da u nadolazećem nastavku igra lik Feyd-Rautha.

Rautha je obožavateljima omiljeni lik iz romana Franka Herberta i očekuje se da će igrati veliku ulogu u drugom filmu. Svojedobno ga je na poseban način utjelovio Sting, kada ga je u svojoj adaptaciji filma „Dune angažirao David Lynch, još davne 1984. U romanu Rautha je najmlađi nećak baruna Vladimira Harkonnena, koji nije samo njegov nasljednik, već je jednako zao, lukav i podmukao. Harkonnena u aktualnoj filmskoj adaptaciji z 2021. tumači Stellan Skarsgård, a režiju potpisuje Kanađanin Denis Villeneuve.

Ako se Butler ipak pridruži ovoj zvjezdanoj glumačkoj postavi, pridružit će se Florence Pugh, koja je također u pregovorima da glumi princezu Irulan Corrino. Među glumcima koji se vraćaju u film su Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya i Josh Brolin. Redatelj, producent i koscenarist Denis Villenuve također će se vratiti za nastavak. Film je trenutno u pretprodukciji i očekuje se da će se početi snimati ove jeseni, a datum izlaska je u listopadu 2023.

Butler je trenutno aktualan i vrlo atraktivan u svojoj ulozi Elvisa Presleyja čija se biografija s nestrpljenjem očekuje, a više o tome potražite ovdje.