Očekuje se da će ovaj trend interijera zavladati 2023. godine, prema Wayfairu, a mi možemo samo reći – neka je udobnost uvijek hit!

U posljednje vam vrijeme udobnost sigurno nije prva riječ koja bi vam pala na pamet kada biste opisivali ovu godinu, ili realno, posljednje dvije. Pandemija, troškovi života, rat, potresi – toliko zaostajemo za stabilnošću da je nam se taj pojam sigurno ne nalazi (mnogima) niti u TOP 10.

No, to je očito ono za čime narod žudi jer se prema posljednjim istraživanjima pojavljuje novi trend koji će zavladati interijerima, no ono važnije je to da će utjecati i na naš wellbeing.

Prema Wayfairu, comfortcore je stil interijera s kojim će se mnogi od nas bolje upoznati sljedeće godine. Tvrtka koja prati potrošače otkrila je da želja za udobnošću dolazi kao odgovor na više od dvije godine neizvjesnosti, te je njihovo istraživanje pokazalo da više ljudi želi da dom bude mjesto gdje se osjećaju sigurno (69 %), žele se opustiti (67 %) i povezati s obitelji i prijateljima (53 %).

U međuvremenu, 56 % anketiranih ispitanika izjavilo je da “dobar dizajn interijera” znači “nešto udobno”, pri čemu su sjedeći dijelovi na prvom mjestu kao kućni predmet najvrijedniji financijskog ulaganja (51 %).

U prijevodu, sve u što se želimo ušuškati čim to vidimo u salonu namještaja, vjerojatno je dobar odabir. No kako ovaj comfortcore unijeti u svoj doma? Wayfair je pronašao pet načina da dobijete upravo to, a mi prenosimo!

Teksture koje želite dodirivati

Pobrinite se da vaš životni prostor bude slojevit s puno mekanih, pripijenih, udobnih tekstura kako biste stvorili osjećaj toplog zagrljaja koji će vas dočekati kući. Sjetite se medvjedića, bouclea, pamuka, šenila, lana, umjetnog krzna i baršuna. Mješavina tekstura pojačat će faktor udobnosti.

Udobno i mekano za sjesti

Dajte postojećim blagovaonskim stolcima udobnu nadogradnju jednostavnim dodavanjem jastučića za sjedalo za stolce ili blagovaonsku klupu. To je isplativ i jednostavan način da u svoj blagovaonski prostor unesete elegantnu udobnost.

Brza priprema

Miris dobre hrane čini nas puno, puno sretnijima i ispunjenima. Odabirom kvalitetnog posuđa lakše ćete pripremiti hranu i nećete se stalno nervirati. Stoga, sljedeće godine uložite u onaj kvalitetan nož koji gledate već neko vrijeme. Ili predivni kvalitetan pleh koji možete odmah staviti i na stol za posluživanje!

Dajte domu pečat

Kako biste uopće neki prostor smatrali vlastitim domom, mora odisati vašim karakterom. Ali to se ne odnosi nužno samo na stil uređenja, namještaja ili raznih dodataka. Uključite svoje magnete s putovanja, razvijte i uokvirite stare fotografije, postavite slike koje ste sami izradili na Paint&Wineu. Ili složite policu sa svojim najdražim pločama. Sve to je pravi #comfortcore!

Pronađite prostor za opuštanje

Iskoristite vrijeme kod kuće tako da usporite i pritisnete pauzu. Uložite u mali drveni stalak za kadu na kojem ćete moći servirati zalogaj (i možda čaj, šampanjac?) ili pripremite jedan kutak u kupaonici koji će biti za pjenušave kupke ć od kuglica do mirisnih latica. I neka vam dekica u dnevnoj sobi bude uvijek spremna za gledanje omiljenih serija i filmova!

 

Foto: Unsplash