Nakon posljednje Chanel revije koju je neočekivano otvorila princeza na konju, poznati francuski brend novu je kolekciju, nešto manje neočekivano, posvetio tvidu. Bez obzira na to što Chanel i tvid predvidljivo idu ruku pod ruku kao Miu Miu i kratka minica, najnovija kolekcija predstavljena na Tjednu mode u Parizu donijela je klasične i bezvremenske komade koji će se svidjeti mnogima

Tvidomanija

Tvid na pozivnicama, tvid na stolicama, tvid na odjeći. Nova FW/22 kolekcija koju je pripremio Chanel donijela je različite komade koje su ostavili utisak, ali istovremeno potvrdili već dobro poznatu estetiku ove modne kuće. Na reviji su tako predstavljene jakne u bojama, oversized komadi, uske suknje koje se nose u kombinaciji s visokim, debelim čarapama i stiletto cipelama, svjetlucave haljine, baršunaste hlače, gumene čizme i klasične torbice s lancem.

Dizajnerica i kreativna direktorica Chanela Virginie Viard svoju je inspiraciju za novu kolekciju pronašla u detaljima iz života jedne i jedine Gabrielle Chanel. U škotskim rijekama, bojama i krajolicima te tada revolucionarnom odlukom nošenja odjeće za muškarce, zbog koje je tvid neočekivano postao ženstven. Ovom je kolekcijom tvid ponovno dobio novi život i još jednom potvrdio svoju svestranost, a ovo su neki od najupečatljivijih lookova s nove revije!

 

Foto: PR