Atelier je novi projekt koji kroz modnu reviju kao društveni događaj okuplja i slavi hrvatski modni dizajn. Na prvoj večeri ovog modnog događaja svoje je kreacije prikazalo pet talentiranih hrvatskih modnih dizajnera, a predstavljena je i modna izložba Borisa Pavlina

Projekt Atelier podsjeća koliko su zapravo važna predstavljanja modnih kolekcija uživo, kako dizajnerima, tako i ljubiteljima mode. Sinoć su tako u prekrasnom ambijentu Klovićevih dvora svoje nove kreacije predstavili domaći dizajneri i brendovi Boudoir, BiteMyStyle, Martina Herak, unaesthetik i Mihaela Brajković.

Pet revija i jedna izložba

Boudoir je brend koji s lakoćom kreira ženstvene haljine već više od 20 godina, a u ljepotu ove estetike posjetitelji su se mogli uvjeriti i novom kolekcijom koja je donijela 20 modela raskošnih haljina. S druge strane, inspiraciju za nove komade unaesthetik je pronašao u jednom od „najružnijih“ komada odjeće – muške polo majice.

Boudoir
unaesthetik

Nova kolekcija modne dizajnerice Martine Herak donijela je spoj prirodnih materijala i umjetnosti, unikatnosti, asimetrije i monokromatike u kombinaciji s ručno oslikanim dijelovima tkanina. BiteMyStyle, brend dizajnera Zoran Aragovića, u novoj kolekciji ostao je vjeran svojoj prepoznatljivoj estetici, ali ovoga puta u prvi plan stavio je boju kao dominantan element na svojim kreacijama.

Martina Herak
BiteMyStyle

Pobjednica posljednjeg DIPMOD-a, dizajnerica Mihaela Brajković, na Atelieru se također predstavila s dvije vrlo zanimljive kolekcije, a projektu se priključio i doajen hrvatske mode, Boris Pavlin, koji je svoju kolekciju predstavio – izložbom.

Mihaela Brajković
Boris Pavlin

Nastavak slijedi večeras

U novim kolekcijama sinoć su uživali brojni ljubitelji mode poput Anite Dujić, Ljupke Gojić Mikić, Loredane Bahorić, Tihane Harapin Zalepugin, Tare Rosandić ili Edite Misirić Vrkljan, a večeras se u Klovićevim dvorima održava i druga večer ove modne poslastice na kojoj će nove kolekcije predstaviti Ivica Skoko, brend DeLight, Luka Grubišić, JET LAG i hrvatsko-srpski brend Steven Dockman.

Ljupka Gojić Mikić
Loredana Bahorić, Josip Tešija i Tihana Harapin Zalepugin

Projekt Atelier organiziran je u suradnji sa Talijansko-hrvatskom gospodarskom komorom, a partneri projekta su DS Automobiles, GeoPower group, NASHI Argan, učilište Profokus, Jana, Samsung, Pernod Ricard Hrvatska, Amelior London, Health and Beauty Center, Ferrero, De Longhi, Culmena, La Piel, Uff drinks, Generali osiguranje, LELO, FOREO, 4U2 i STEGA tisak.

 

Foto: Zvonimir Ferina, Goran Čižmešija